Se face un aluat pentru tarte din: făină, 1 ou, 100 grame de unt rece și zahăr pudră. Se întinde o foaie de aluat, se pune în tava pentru tarte și se înțeapă. Se acoperă foaia cu hârtie de copt, peste care se pun: bile, fasole, sau orez, pentru ca aluatul să nu se umfle.
Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie și când forma de aluat pentru tartă este gata, rumenită ușor la bază, se scoate și se lasă să se răcorească.
Se spală merele și se șterg cu un șervet curat. Trei mere se taie în jumătăți, se curăță de sâmburi și fiecare jumătate de măr se feliază în lamele subțiri. Se pun lamelele într-un bol încăpător, se toarnă apă cât să le acopere și se adaugă zeama de lămâie. Se dă bolul la cuptorul cu microunde pentru 6 minute, ca să se înmoaie lamelele de mere.
După acest interval de timp, se scoate bolul din cuptor, se strecoară merele de apă și se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă.
Celelalte mere se curăță de coji, se taie feliuțe și se pun cu untul, feliat de asemenea, într-o cratiță, la foc mediu, ca să se călească. Se adaugă zahărul brun și se strivesc ușor feliuțele de mere călite. Se ține cratița pe foc și se amestecă, până ce scade lichidul lăsat de mere și compoziția este legată și uniformă.
Atunci se ia vasul de pe foc și când umplutura s-a răcorit, se pune uniform în forma de aluat pentru tartă, care s-a răcit, între timp.
Se fac trandafirași din căte 5-6 lamele de mere, suprapuse parțial și rulate cu grijă. Se pun trandafirașii în tavă și se fixează în umplutura de mere, care-i va ține așa cum au fost formați și nu se vor desface.
Cine are suficiente lamele pregătite dinainte, poate orna tarta cu trandafirași, pe toată suprafața ei.
Se presară scorțișoară pe trandafirași și se dă tava la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, pentru aproximativ 25-30 de minute. Când tarta este gata, se scoate din cuptor și se pot decora trandafirașii cu zahăr pudră.