Desert chec din albusuri cu fructe confiate si sos de mure

Postat de oanapl in Dulciuri
17 Iun 2021 | 2542 vizualizari
Desert chec din albusuri cu fructe confiate si sos de mure

Pentru această rețetă delicioasă m-am inspirat de la Oana de la Savori Urbane. Vă invit să o încercați și voi deoarece este minunată. Sosul a ieșit puțin mai gros. Dacă doriți puteți să renunțați la amidon și să-l fierbeți câteva minute în plus până când se îngroașă suficient.

Ingrediente

  • 8 albușuri
  • 2 vârfuri de cuțit sare
  • 140 g zahăr
  • 3 plicuri de zahăr vanilat
  • Esență de lămâie
  • 200 g unt topit (cu 82% grăsime)
  • 160 g făină
  • 200 g fructe confiate
  • 20g ciocolată
  • 50g alune de pădure tocate mărunt
  • -pentru sos:
  • 400g mure
  • 3 linguri zahăr
  • 10g amidon de porumb
  • 30ml apă rece

Mod de preparare

Pui cuptorul la încins la 170 C și tapetezi 2 tăvi cu hârtie de copt (eu am folosit o tav de 30x11cm și una de 14x8cm de silicon). Este important ca acestea să fie pregătite înainte de a ne apuca de treabă.

Bați albușurile spumă tare cu 2 prize bune de sare. Când au devenit consistente și spumoase pui zahărul tos (pe tot deodată) și esența de lămâie și pe cel vanilat și continui baterea la viteză mare până când obții o spumă densă, lucioasă și foarte tare (ca la bezea).

Peste spuma de albuș pui toate ingredientele deodată! Cerni făina, adaugi fructele confiate, ciocolata și alunele de pădure tocate mărunt și deasupra torni jumătate din untul topit.

Cu mișcări largi de sus în jos înglobezi toate componentele în spuma de albușuri. Torni și restul de unt topit și-l înglobezi ușor. Împarți compoziția de chec de albușuri în cele două forme pregătite și o nivelezi.
Introduci checurile în cuptorul preîncins la 170 C și le coci 35-40 de minute, până când se rumenesc frumos și trec testul cu scobitoarea.
Scoți formele cu chec de albuș din cuptor și le lași nemișcate 5 minute, apoi le răstorni pe un grilaj de bucătărie și le îndepărtezi hârtia de copt. Checurile au nevoie de aer ca să se răcorească încet. Se taie doar după răcirea completă.
Între timp pregătești sosul de mure. Pui murea la fiert cu zahărul pentru 10 minute. O mixezi și o treci prin sită. Sosul rezultat se pune la fiert.

Separat pui amidonul în apă rece și omogenizezi, apoi adaugi peste sosul de mure și  omogenizezi compoziția și o lași să fiarbă până când se îngroașă sosul, amestecând permanent. Lași să se răcească.

După ce s-a răcit checul, se feliază și se servește cu sos de mure.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec din albusuri cu fructe confiate si sos de mure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert pandispan cu afine naturale

Postat de AndreeaGiurgea14

Desert pandispan cu afine naturale

Folosind un mixer, bate ouale impreuna cu zaharul si un varf de cutit de sare pana cand acestea isi tripleaza volumul (aproximativ 10 minute). Adauga si esenta de vanilie si amesteca bine...

Citeste continuarea

Desert macarons cu nuca, ciocolata si rom

Postat de katty

Desert macarons cu nuca, ciocolata si rom

Intr-un castron batem albusurile cu sarea si zaharul tos pana cand bezeaua este ferma si nu se mai simte zaharul tos cand frecam putina compozitie intre doua degete. Adaugam romul. Samburii de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.06.2021, 17:55
la 17.06.2021, 18:20
E bine să folosim albușurile rămase...!
la 17.06.2021, 19:04
arata tare bine!
la 17.06.2021, 19:39
Oricand este binevenita o felie de chec! Ti-a iesit grozav!
la 17.06.2021, 21:51

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking