Ingrediente
- Ingrediente Chec cu lamaie reteta de desert rapid, aromat si delicios
- 200 g zahar
- 200 g unt (la temperatura camerei)
- 4 oua
- 250 g faina
- 1 plic praf de copt (10 g)
- 2 lamai (coaja rasa si sucul)
- 1 lingurita esenta de vanilie (optional)
- Un praf de sare
- 100 ml lapte
- Pentru glazura:
- 150 g zahar pudra
- 2-3 linguri de suc de lamaie
Mod de preparare
Cum se prepara Chec cu lamaie reteta de desert rapid, aromat si delicios
Preincalzirea cuptorului: Preincalzeste cuptorul la 180°C si unge o forma de chec cu unt sau ulei si tapeteaza cu faina sau foloseste hartie de copt.
Pregatirea ingredientelor umede: Intr-un bol mare, bate untul cu zaharul pana cand obtii o compozitie cremoasa si aerata. Adauga ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare.
Adaugarea aromei: Incorporeaza coaja rasa de lamaie si sucul de lamaie in compozitie. Adauga si esenta de vanilie, daca folosesti.
Ingredientele uscate: Intr-un alt bol, amesteca faina cu praful de copt si un praf de sare. Adauga treptat amestecul de faina in compozitia umeda, alternand cu laptele, amestecand usor pentru a obtine un aluat omogen.
Turnarea in forma: Toarna aluatul in forma pregatita si niveleaza suprafata.
Coacerea: Coace checul in cuptorul preincalzit pentru 45-50 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea (introdu scobitoarea in centru si, daca iese curata, checul este gata).
Racirea: Lasa checul sa se raceasca in forma pentru aproximativ 10 minute, apoi transfera-l pe un gratar pentru a se raci complet.
Prepararea glazurii: Intr-un bol mic, amesteca zaharul pudra cu sucul de lamaie pana obtii o glazura omogena. Ajusteaza cantitatea de suc de lamaie pentru a obtine consistenta dorita.
Glazurarea: Toarna glazura peste checul racit si lasa-l sa se intareasca inainte de a-l taia si servi
Se poate servi alaturi de ice caffe latte sau lemon ice tea. Recomandam si chec pufos cu cacao.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu lamaie reteta de desert rapid, aromat si delicios" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
|