Ingrediente
- Pentru cremă:
- 1 portocală
- 150 ml lapte dulce, fiert
- 75 grame de zahăr tos
- 3 linguri încărcate de smântână grasă
- 2 linguri încărcate de făină albă
- 2 ouă
- Pentru decor:
- 2-3 felii de portocală
- ciocolată
- fructe din dulceață
Mod de preparare
Portocala se spală bine cu apă caldă și bicarbonat de sodiu, se clătește cu apă rece și se șterge cu un prosop de hârtie. Se răzuiește coaja de la portocală, iar pulpa fructului se presează, pentru a scoate toată zeama.
Ouăle se mixează cu zahărul și făina, până iese un amestec omogen.
În compoziție se adaugă coaja răzuită a portocalei, zeama ei, smântâna și laptele. Se omogenizează bine compoziția și se dă cratița pe aragaz, la foc mic. Se amestecă întruna, până ce se îngroașă compoziția.
Se ia cratița de pe foc și se amestecă mereu, ca să nu se formeze crustă.
Când crema de portocale se mai răcorește, se toarnă în pahare și se decorează cu fructe din dulceață, ciocolată răzuită sau tăiată bucățele, felii de portocale...
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert crema de portocale, la pahar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
|