Chec cu lime si fructe rosii de padure

Postat de timea in Dulciuri
16 Mar 2015 | 6494 vizualizari
Chec cu lime si fructe rosii de padure

Checurile cu fructe sunt cele mai bune si daca aceste fructe sunt mici dulci si aromate, cu atat mai bine. Iar daca adaugam si o lamaie sau lime in chec, cu siguranta gustul este unul desavarsit.

Ingrediente

  • 2 oua mari sau 3 daca sunt foarte mici
  • 80 gr zahar
  • 170 gr faina
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf cutit de sare
  • coaja rasa de la o lamaie verde (lime)
  • sucul de la 1/2 lime
  • aprox 200 gr fructe rosii mici (zmeura, fragute, strugurei rosii)
  • Glazura
  • 1 lingura suc de lime
  • 2 linguri zahar pudra

Mod de preparare

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, uleiul, laptele si coaja si sucul de lime, mixand dupa fiecare. 

La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.

Luam o tava de chec si o ungem cu unt.

Turnam jumatate din compozitia in tava  peste care punem jumatate din cantitatea de fructe (fructele mele erau semicongelate) Turnam restul de compozitie si deasupra punem restul de fructe.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 35 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Scoatem tava din cuptor si dupa ce s-a racit putin rasturnam pe un platou (pentru ca am folosit o tava cu model am rasturnat checul, voi daca folositi o tava normala, scoateti pur si simplu checul pe un platou)

Pentru glazura de lime, amestecam zaharul pudra cu sucul de lime si picuram glazura peste chec folosind ori o punguta ori cu o lingura daca va e mai usor.

Dupa ce s-a intarit glazura feliem si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu lime si fructe rosii de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fursecuri "amprenta" cu gem - Thumbprint cookies

Postat de Corina33

Fursecuri "amprenta" cu gem - Thumbprint cookies

Se amesteca bine faina cu migdalele macinate. Separat se mixeaza zaharul cu margarina Rama mit butter 3-4 minute pana amestecul devine pufos. Se adauga si zaharul vanilat si se mai mixeaza putin....

Citeste continuarea

Desert poale-n brau – placinte moldovenesti

Postat de gaby_d

Desert poale-n brau – placinte moldovenesti

Intr-un bol marisor, pune drojdia, 4-5 linguri din faina, o lingurita zahar. Incepe sa torni, putin cate putin, apa calda, pana o incorporezi toata si ai un amestec omogen in care drojdia e...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.03.2015, 20:01
O bunătate cu fructe e pădure, yamiiiiiiiiiiii!
la 16.03.2015, 20:05
Ce-mi plac prajiturile tale!
la 16.03.2015, 20:06
la 16.03.2015, 20:06
ce misto arata
la 16.03.2015, 20:09
multumesc dragilor

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking