Ingrediente
- 3 cani cu faina
- 1 plic praf de copt
- 1 si 1/2 cana cu zahar
- 1 cana cu ulei
- 4 oua
- sucul de la 1portocala
- 3 mere acrisoare
- 2 lingurite de scortisoara
- arome
- sare
Mod de preparare
Galbenusurile frecate cu jumatate din zahar, ulei cate putin pana rezulta o crema fina, se adauga zeama de portocala si aromele; albusurile batute spuma cu sare si restul de zahar, se adauga la galbenusuri, apoi cu grija faina amestecata cu praful de copt; merele curatate de coaja si seminte, taiate felii subtiri, se tavalesc prin amestecul de scortisoara si 2 linguri de zahar; in tava cu hartie de copt, se pune cu lingura din compozitie deasupra felii de mere, iar aluat, iar mere pana se termina; se da la cuptor la foc potrivit 1h si mai mult, facand testul cu scobitoarea; dupa ce s-a copt se lasa in tava sa se raceasca dupa care se scoate si se pudreaza cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|