Chec cu mere si arahide (de post)

Postat de rocsi_1612 in Dulciuri
12 Dec 2013 | 12254 vizualizari
Chec cu mere si arahide (de post)

Va aduc un chec de post foarte bun, usor umed datorita merelor care ne-a placut foarte mult si vi-l recomand cu drag daca nu stiti ce sa mai pregatiti dulce de post :)

Ingrediente

  • 2 cani apa minerala
  • 1/2 cana ulei
  • 2 mere potrivite
  • 60 gr arahide
  • 2 cani zahar
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 3 linguri cacao
  • coaja rasa de portocala
  • 2 linguri amaretto
  • 530 gr faina
  • 1 pic glazura de vanilie
  • inimioare decorative

Mod de preparare

Intr-un vas amestecam cu un tel apa minerala, uleiul si zaharul, pana acesta din urma se topeste putin.
Cernem faina, o amestecam cu praful de copt, sarea si le incorporam usor peste lichid.
Adaugam coaja rasa de portocala, amaretto, cacaoa si invartim pana la omogenizare.
Spalam merele, le decojim si le dam pe razatoarea mare.
Arahidele le taiem cu un cutit, dar foarte putin.
Incorporam in compozitia de mai sus merele, apoi arahidele, amestecand usor cu o paleta de silicon.

Ungem doua tavi de chec cu margarita, le tapetam cu hartie de copt ( eu am folosit una de chec si una de guguluf din silicon) si turnam jumatate de compozitie in fiecare.
Le introducem in cuptorul incins, primele 5 minute la o temperatura mai mare, apoi la o temperatura pentru circa 50 de minute.
Facem testul cu scobitoarea si daca sunt coapte, le scoatem din cuptor si le lasam sa se racoreasca.

Glazura o topim pe baie de aburi, apoi cu o lingura punem peste checurile reci.
Deasupra presaram cateva inimioare decorative si le lasam la rece pana se intareste glazura.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu mere si arahide (de post)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (47)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fursecuri cu portocala si ciocolata (de post)

Postat de rhapsody

Fursecuri cu portocala si ciocolata (de post)

1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Dizolva zaharul in apa calda, adauga uleiul si coaja de portocala si amesteca bine. 3. Pune faina intr-un vas, toarna lichidul de la pasul...

Citeste continuarea

Gogosi de post

Postat de Valclaudia

Gogosi de post

Drojdia o zdrobim intre degete si o punem intr-un vas incapator in care vom framanta aluatul. Peste drojdie, punem sarea si zaharul pudra, amestecam si adaugam apa calduta, zeama de lamaie,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.12.2013, 20:15
Ce frumos !
la 12.12.2013, 20:15
imi place daca e umed
la 12.12.2013, 20:17
Bun şi de post. Nu mă îndoiesc de gustul minunat.
la 12.12.2013, 20:17
Bun si frumos!
la 12.12.2013, 20:21

Vezi toate comentariile (47)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking