Ingrediente
- 2 cani zahăr alb
- 2 cani făină
- 3 / 4 ceasca pudră de cacao
- 1 1 / 2 lingurite praf de copt
- 1 1 / 2 lingurite bicarbonat de sodiu
- 1 / 2 linguriţă de sare
- 2 oua mari
- 1 mar taiat cubulete ( decojit)
- 1 cană de apă caldă
- 1 / 2 cana de lapte
- 1 / 2 cana uleiul
- zahar vanilat si esenta de vanilie
- -drept masura am folosit o ceasca normala de cafea
Mod de preparare
Într-un castron mare amestecati împreună zahăr, făină, pudră de cacao, praf de copt, bicarbonat de sodiu şi sare.
-curatati de coaja marul si taiati-l cubulete,se adauga peste faina,
-intr-un alt castron , amestecati ouăle, apă, lapte, uleiul, şiesenta de vanilie. -se dauga ingredientele umede pentru ingredientele uscate , se amestecă, până se combinat. Veţi observa că aluatul este destul de subţire. Se toarnă aluatul în tava pregatita si se coace timp de aproximativ 35 la 40 de minute sau până când o scobitoare introdusa in centrul iese curata. Scoateţi din cuptor şi a lasa sa se raceasca pe un gratar de sârmă.
Pt glazura se pun 4 linguri de zahar intr-un ibric,cand acesta este topit complet se adauga 50 g unt/margarina,50 ml frisca lichida
-se toarna peste prajitura reacita ,se presara ciocolata deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu mere si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|