Chec cu morcovi, nuci si merisoare

Postat de andaoana in Prajituri
4 Ian 2017 | 2636 vizualizari
Chec cu morcovi, nuci si merisoare

Prajitura cu morcovi este una dintre preferatele mele, sunt foarte gustoase, usor umede si foarte simplu de combinat. De data asta, am optat pentru un chec cu nuci si merisoare si sunt foarte multumita de rezultat. Bunatati pentru colindatori  

Ingrediente

  • 3 oua
  • 250 g faina
  • 50 g nuci macinate sau taiate
  • 250 g zahar
  • 1 lingurita praf scortisoara
  • 1 lingurita pudra ghimbir (optional)
  • 250 g morcov razuit
  • 150 ml ulei
  • praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 50 gr merisoare
  • 1/2 lingura cacao

Mod de preparare

Incepem prepararea retetei prin a tapeta o forma de chec sau guguluf cu hartie de copt si pornim cuptorul la 180 grade C, sa se incalzeasca.

 Separam ouale, albusurile le batem spuna tare impreuna cu praful de sare si cu zaharul, le batem pana se tin bine si sunt pufoase.

Adaugam scortisoara, pudra de ghimbir si galbenusurile. Omogenizam bine. Galbenusurile se pot bate usor cu o furculita, inainte de a fi adaugate in spuma de albusuri.

Merisoarele le amestecam cu morcovul si cu nuca.

In spuma de albusuri, adaugam treptat faina, praful de copt, uleiul si morcovul care deja este amestecat cu merisoarele si cu nucile taiate grosier.

Omogenizam bine si turnam in tava de chec ¾ din compozitie.

In restul compozitiei, adaugam ½ lingura cacao neagra si amestecam.

Pe mijlocul tavii de chec, turnam amestecul cu cacao si dam tava la cuptorul incins pentru 30 minute .

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu morcovi, nuci si merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chec cu dovleac, mar copt si fructe goji

Postat de simona72

Chec cu dovleac, mar copt si fructe goji

Eu am avut jumatate de dovlec ramas de la o alta reteta. Dovleacul curatat, se taie felii si se da la copt penrtu 20 minute la 180 grade. Se adauga marul fara cotor si taiat in felii si se lasa sa...

Citeste continuarea

Brownie cu crema de branza

Postat de GeorgianaGrigorescu

Brownie cu crema de branza

Topim ciocolata cu untul. Mixam ouale cu zaharul si sarea pana cresc in volum si devin spumoase. Adaugam ciocolata topita in fir subtire mixand in continuare, apoi nucile taiate , biscuitii...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.01.2017, 11:41
bun bun
la 04.01.2017, 12:24
Imi si inchipui gustul si aroma!
la 04.01.2017, 12:25
Interesanta
la 04.01.2017, 12:30
la 04.01.2017, 12:37
bun

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking