Ingrediente
- 3/4 ceasca ulei (ceasca este de 200ml)
- 2 cesti zahar
- 2 cesti apa rece
- 3 linguri otet
- 2 linguri cacao
- 1 lingurita sare
- 2 linguri esenta vanilie
- 4 cesti faina
- 2 lingurite bicarbonat
- 1 lingurita praf de copt
- 100 gr nuca
- 100 gr stafide
Mod de preparare
- se amesteca uleiul cu zaharul (dar nu va obositi f tare), se adauga otetul, apa, esenta ,sarea, amestecandu-se bine
- se adauga faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt, se amesteca pana se omogenizeaza bine si se adauga stafidele spalate si nuca taiata bucati
- se amesteca si se toarna 3/4 din compozitie in 2 tavi de chec unse cu ulei si tapetate cu faina
- in aluatul care a ramas se pune cacaua si se amesteca bine, apoi se toarna peste cel din tavi cu lingura punandu-se pe centrul tavii
- se da la cuptorul incins in prealabil la 180-190C pentru 40-45min
- se face testul cu scobitoarea si cand sunt gata si putin aurite deasupra se lasa sa se raceasca si apoi se taie bucati
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu nuca si stafide (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (31)
|