Chec bicolor cu nuca , stafide si portocale

Postat de delia64 in Prajituri
25 Mar 2014 | 9155 vizualizari
Chec bicolor cu nuca , stafide si portocale

Un chec gustos si aspectuos.

Ingrediente

  • 8 oua
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • esenta vanilie
  • esenta rom
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 portocala
  • 2 linguri razatura de lamaie
  • 100 gr. stafide
  • 150 gr. miez de nuca

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri .

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zaharul .

Se freaca galbenusurile cu uleiul , coaja de lamaie  ,    zaharul vanilat  ,esenta de vanilie si rom .

Peste albusurile batute adaugam galbenusurile si amestecam usor .

Adaugam faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie .

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem 3 parti de coca.

Presaram nuca, stafidele si portocalele .

In compozitia ramasa punem 2 linguri de cacao si amestecam usor apoi turnam in tava .

Se lasa 30 de minute la copt in cuptorul incalzit la 180 de grade .

Fcem testul cu scobitorea.

Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec bicolor cu nuca , stafide si portocale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Clatite cu dulceturi

Postat de Irina

Clatite cu dulceturi

Clatitele mi s-au parut intodeauna usor de facut, trebuie sa nimeresti doar consistenta aluatului, sa fie nici prea subtiri, incat sa se rupa, nici prea groase.  Am mixat intai ouale, am...

Citeste continuarea

Prajitura marmorata cu cirese negre

Postat de timea

Prajitura marmorata cu cirese negre

Mai intai pregatim ciresele, adica le spalam si le scoatem samburii. Mixam spuma albusurile cu un varf de sare. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam inca 2-3 minute alternand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.03.2014, 18:36
bun bun
la 25.03.2014, 19:06
foarte bun
la 25.03.2014, 19:10
la 25.03.2014, 19:11
hhmmmm... bun !
la 25.03.2014, 19:31
Tare imi mai sunt pe plac checurile

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking