Ingrediente
- 4 oua
- 1 cana de zahar
- 1 cana faina
- 2 pliculete zahar vanilat
- 7 linguri de ulei
- 1 lingurita coaja de lamaie
- 3 linguri de zeama de lamaie
- 1 lingurita cacao
- 1 mana de miez de nuca tocat
- 1/2 plic praf de copt
Mod de preparare
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul in ploaie si mixeaza pana obtii o bezea foarte tare si lucioasa.
Freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza apoi adauga coaja de lamaie si vanilia.
Adauga galbenusurile peste albusuri si amesteca usor.
Cerne faina apoi adaug-o lingura cu lingura peste albusuri amestecand usor de sus in jos cu ajutorul unei spatule.
Stinge praful de copt cu zeama de lamaie apoi adauga peste compozitia de albusuri.
Pune aprox 2/3 din compozitie intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt.
Peste restul de compozitie pune cacaua si amesteca usor .
Pune compozitia de cacao peste cea alba apoi presara nuca tocata.
Baga checul la cuptorul preincalzit pentru 30 de minute(testul scobitorii)
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (31)
|