Chec cu nuca,migdale si seminte de rodie

Postat de Valclaudia in Prajituri
19 Mar 2014 | 7085 vizualizari
Chec cu nuca,migdale si seminte de rodie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri apa minerala
  • 2-3 linguri nuca macinata
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 fiola esenta de migdale
  • 20 gr. fulgi de migdale
  • semintele de la 1/2 rodie
  • 1 lingura karob

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri.

Mixam albusurile cu 3 linguri de zahar pana obtinem o spuma tare.

Galbenusurile se freaca cu alte 3 linguri de zahar, praf de copt, un praf de sare pana-si dubleaza volumul. Adaugam apa minerala,esenta de migdale si nuca macinata, mixam la viteza mica a mixerului inca putin, apoi renuntam la el si pentru pasul urmator ne inarmam cu o lingura de lemn.

Adaugam peste acest amestec cate o lingura de spuma de albusuri si una de faina pana incorporam toata cantitatea, amestecam usor.

Tapetam o tava cu faina, dupa ce in prealabil aceasta a fost unsa cu ulei.

Turnam jumatate din cantitatea de amestec pentru blat in tava, in partea ramasa incorporam 1 lingura pudra de roscove (karob).

Peste amestecul alb presaram fulgi de migdale si seminte de rodie iar la final repartizam din loc in loc pete de amestec cu karob.

Dam tava la cuptor la temperatura moderata pana se coace blatul si trece testul cu scobitoarea (165 grade, cca 40 min.).

Lasam la racit, portionam si servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu nuca,migdale si seminte de rodie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tarta rustica cu mere si gem de mere

Postat de RuxyRux

Tarta rustica cu mere si gem de mere

Untul rece se taie felii si se lasa in vas pana se inmoaie. Se adauga oul bine amestecat cu lapte si smantana, zaharul ( facut pudra la masina), faina plus praful de copt stins cu zeama de lamaie,...

Citeste continuarea

Prajitura tavalita Sárga mignon

Postat de Mokuska

Prajitura tavalita Sárga mignon

Ouale cu zaharul se bat pana obtinem un aluat alb.  Untul amestecam bine cu mierea si incorporam in oua. Faina se amesteca cu praful de copt si sarea,  si incet incorporam in aluat....

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.03.2014, 21:16
Am sosit prima si sper sa primesc doua bucatele
la 19.03.2014, 21:16
clar,Rocsi!
la 19.03.2014, 21:17
Ce bunatate !!!
la 19.03.2014, 21:18
la 19.03.2014, 21:18
pufos si gustos!iau si eu o bucatica pentru dimineata la cafea

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking