Chec in trei culori

Postat de Bucatardinpasiune in Dulciuri
30 Aug 2013 | 17050 vizualizari
Chec in trei culori

In sfarsit imi gasesc putin timp pentru a va povesti despre aceasta reteta delicioasa! Am pregatit-o cred ca prin luna iunie, iar folderul cu pozele astepta cumintel pe dektop. Probabil am amanat atat de mult postarea gandindu-ma ca pe caldurile care au fost, nimeni nu se incumeta sa aprinda cuptorul si sa coaca ceva.., orice.., oricat de delicios ar fi.. Dar cum toamna ne bate la usa, cred ca ar fi mai mult decat potrivit sa faceti un chec pe care sa-l serviti in diminetile racoroase alaturi de o cafea calda sau de o cana cu lapte.

Ingrediente

  • BLAT I:
  • 5 galbenusuri,
  • 5 linguri de zahar,
  • 5 linguri de faina,
  • 2 linguri ulei,
  • 2 linguri apa,
  • ½ plic praf de copt (la aluatul cu galbenusuri am folosit praf de copt cu sofran pentru a-i pronunta culoarea),
  • coaja de la jumatate de lamaie
  •  BLAT II: 
  • 5 albusuri,
  • 5 linguri zahar,
  • 5 linguri faina,
  • 2 linguri ulei,
  • 2 linguri apa,
  • ½ praf de copt,
  • 1 lingurita extract de vanilie.
  • 1. 1 lingura cacao, 2. 2 linguri nuca macinata.

Mod de preparare

Incepem cu prepararea primului blat. Astfel, mixam galbenusurile cu zaharul pana capata consitenta unei creme, apoi incorporam in aceasta faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Continuam mixarea si adaugam treptat uleiul, apa si coaja de lamaie rasa ( nu uitati sa spalati foarte bine lamaia inainte de a-i razui coaja; asta daca nu cumparati lamaie bio).

Lasam primul blat sa se odihneasca putin, ca i-o fi si lui decat l-am tot invartit in bol, iar noi nu ne odihnim deloc ci ne ocupam de Blatul II. Si aici lucrurile stau la fel de simplu. Mixam albusurile bine, bine, pana cand intoarcem bolul si compozitia nu cade, apoi continuam mixarea adaugand treptat cate o lingura de zahar, faina amestecata cu praful de copt, apa, uleiul si nu in ultimul rand, ingredientul meu preferat - extractul de vanilie. Daca nu aveti extract homemade, puteti cumpara un inlocuitor bun la pret si foarte aromat. Aveti aici un link pentru a vedea despre ce vorbesc!

Ungem  o tava de chec cu ulei, o tapetam cu faina si turnam in ea primul aluat, apoi presaram cacaua si nuca macinata.

Turnam si al doilea blat, nivelam usor cu o spatula de silicon si introducem tava in cuptorul preincalzit. Lasam la foc mediu aproximativ 25 - 30 minute.

Dupa ce s-a copt, lasam checul la racit, presaram zahar pudra pe deasupra, il feliem si servim!! Si bun si aspectuos, nu?

Enjoy!!! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec in trei culori" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Retete similare

Chec in trei culori

Postat de Pungasa_Rogue

Chec in trei culori

Se mixeaza galbenusurile cu zaharul. Se adauga 300 ml lapte, uleiul, esenta de vanilie, faina si praful de copt si se mixeaza. Jumatate din aluat se pune in doua tavi unse cu ulei si tapetate cu...

Citeste continuarea

Chec în trei culori cu ness si nuca

Postat de AndrutzaP

Chec în trei culori cu ness si nuca

   Cuptorul se preincalzeste la 180 grade.    Oualele se separa.    Galbenusurile se bat cu zaharul pana ce acesta se topeste. Apoi, se adauga 3 linguri ulei si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.08.2013, 12:39
Superb
la 30.08.2013, 12:40
Ms. Diaconta!!!
la 30.08.2013, 12:43
reteta asta trebuie obligatoriu incercata , dupa concediu
la 30.08.2013, 12:47
la 30.08.2013, 12:52

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking