Ingrediente
- Blat:
- 8 galbenusuri
- 16 linguri zahar
- 8 linguri ulei
- 350 ml lapte
- esenta de vanilie
- esenta de rom
- doua linguri cacao
- 500 g faina
- un plic de praf de copt (10 g)
- Bezea:
- 8 albusuri
- un praf de sare
- 8 linguri zahar
Mod de preparare
Se mixeaza galbenusurile cu zaharul. Se adauga 300 ml lapte, uleiul, esenta de vanilie, faina si praful de copt si se mixeaza. Jumatate din aluat se pune in doua tavi unse cu ulei si tapetate cu hartie de copt. Cealalta jumatate se amesteca cu cacaua, 50 ml lapte si esenta de rom, dupa care, se toarna peste compozitia din tavi. Se introduc checurile la cuptor, pana cand trec de testul scobitorii.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea si se pun peste checuri. Acestea se introduc din nou la cuptor pentru inca 5-10 minute sau pana cand bezeaua se rumeneste frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec in trei culori" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|