Ingrediente
- blat galben:
- 5 galbenusuri
- 3 linguri faina
- 3 linguri zahar
- 3 linguri ulei
- 1/2 praf de copt
- 1 sticluta esenta vanilie
- coaja rasa de la o portocala
- Blat alb:
- 5 albusuri
- 3 linguri zahar
- 3 linguri ulei
- 4 linguri faina
- 1/2 praf de copt
- pt mijloc:
- 2 linguri cacao
Mod de preparare
Se pregateste blatul galben:
se amesteca galbenusurile cu zaharul,apoi se pune uleiul,faina si praful de copt ,se amesteca bine si la final se pune esenta de vanilie si coaja rasa.Va rezulta o compozitie mai vartoasa.Se pune compozitia galbena intr-o tava cu hartie de copt, se niveleaza dupa care se pune cacao cernuta cu ajotorul unei strecuratori mici dupa care se pune blatul alb.
Pregatire blatul alb:
Se bat bine albusurile spuma ,dupa care se pune zaharul, se mai bate 2-3 minute.Se pune faina,uleiul,praful de copt si se amesteca usor.Se pune compozitia peste blatul de cacao si se da tava la cuptor pentru 35 minute la 180 grade
Super bun si gustos
PS:Posibil ca autorul retetei sa fi uitat ceva la blatul galben,dar gustul e foarte bun
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec in trei culori" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (59)
|