Ingrediente
- BLAT I:
- 10 galbenusuri,
- 7 linguri de zahar,
- 10 linguri de faina,
- 2 linguri ulei,
- 2 linguri apa,
- 1 plic praf de copt
- coaja de o portocala
- BLAT II:
- 10 albusuri,
- 7 linguri zahar,
- 10 linguri faina,
- 2 linguri ulei,
- Sucul de la o portocala (aprox 100ml)
- 1 praf de copt,
- Extra :
- 3 linguri cacao,
- 2 linguri nuca macinata.
Mod de preparare
Pregatim doua forme de chec, le ungem si le tapetam cu hartie de copt
Incepem cu prepararea primului blat.
Mixam galbenusurile cu zaharul pana devine crema apoi incorporam in aceasta faina amestecata in prealabil cu praful de copt.
Amestecam in continuare si adaugam treptat uleiul , apa si coaja de portocala
Lasam aluatul pentru primul blat sa se odihneasca pana cand pregatim blatul din albuse
Blatul II.
Albusurile le mixam pana devin spuma , adaugam pe rand cate o lingura de zahar mixand continuu.
Adaugam faina amestecata cu praful de copt , si sucul de portocala
Turnam in tavi primul aluatul si intre ele punem cacao , bucati de nuca prajita putin inainte si merisoare .
Peste turnam al doilea aluat si dam la cuptorul preincalzit pentru 20-30 minute
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec in trei culori cu portocala" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|