Chec in trei culori cu portocala

Postat de andaoana in Prajituri
30 Oct 2013 | 3628 vizualizari
Chec in trei culori cu portocala

Ideea am luat-o de la Elena Dintoiu alias Bucatardinpasiune . Am modificat putin reteta si am adaugat nota personala . Oricum multumesc Bucatar din pasiune .

Ingrediente

  • BLAT I:
  • 10 galbenusuri,
  • 7 linguri de zahar,
  • 10 linguri de faina,
  • 2 linguri ulei,
  • 2 linguri apa,
  • 1 plic praf de copt
  • coaja de o portocala
  • BLAT II:
  • 10 albusuri,
  • 7 linguri zahar,
  • 10 linguri faina,
  • 2 linguri ulei,
  • Sucul de la o portocala (aprox 100ml)
  • 1 praf de copt,
  • Extra :
  • 3 linguri cacao,
  • 2 linguri nuca macinata.

Mod de preparare

Pregatim doua forme de chec, le ungem si le tapetam cu hartie de copt

Incepem cu prepararea primului blat.

Mixam galbenusurile cu zaharul pana devine crema apoi incorporam in aceasta faina amestecata in prealabil cu praful de copt.

Amestecam in continuare si adaugam treptat uleiul , apa si coaja de portocala 

Lasam aluatul pentru primul blat sa se odihneasca pana cand pregatim blatul din albuse

Blatul II.

Albusurile le mixam pana devin spuma , adaugam pe rand cate o lingura de zahar mixand continuu.

Adaugam faina amestecata cu praful de copt , si sucul de portocala

Turnam in tavi primul aluatul si intre ele punem cacao , bucati de nuca prajita putin inainte si merisoare .

Peste turnam al doilea aluat si dam la cuptorul preincalzit pentru 20-30 minute

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec in trei culori cu portocala" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Retete similare

Chec in trei culori

Postat de merisor67

Chec in trei culori

In reteta din caiet(reteta mamei soacre), la 8 oua trebuia sa folosesc 2 cani de zahar, dar eu am pus 1 si 1/2, pentru ca s-au batut asa de bine albusurile incat nu am putut pune tot zaharul....

Citeste continuarea

Chec in trei culori

Postat de nadina73

Chec in trei culori

Se pregateste blatul galben: se amesteca galbenusurile cu zaharul,apoi se pune uleiul,faina si praful de copt ,se amesteca bine si la final se pune esenta de vanilie si coaja rasa.Va rezulta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.10.2013, 12:01
la 30.10.2013, 12:08
la 30.10.2013, 12:12
bun
la 30.10.2013, 12:33
Delicios!
la 30.10.2013, 12:45

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking