Ingrediente
- BLAT I:
- 5 galbenusuri,
- 5 linguri de zahar,
- 5 linguri de faina,
- 2 linguri ulei,
- 2 linguri apa,
- ½ plic praf de copt (la aluatul cu galbenusuri am folosit praf de copt cu sofran pentru a-i pronunta culoarea),
- coaja de la jumatate de lamaie
- BLAT II:
- 5 albusuri,
- 5 linguri zahar,
- 5 linguri faina,
- 2 linguri ulei,
- 2 linguri apa,
- ½ praf de copt,
- 1 lingurita extract de vanilie.
1. 1 lingura cacao, 2. 2 linguri nuca macinata.
Mod de preparare
Incepem cu prepararea primului blat. Astfel, mixam galbenusurile cu zaharul pana capata consitenta unei creme, apoi incorporam in aceasta faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Continuam mixarea si adaugam treptat uleiul, apa si coaja de lamaie rasa ( nu uitati sa spalati foarte bine lamaia inainte de a-i razui coaja; asta daca nu cumparati lamaie bio).
Lasam primul blat sa se odihneasca putin, ca i-o fi si lui decat l-am tot invartit in bol, iar noi nu ne odihnim deloc ci ne ocupam de Blatul II. Si aici lucrurile stau la fel de simplu. Mixam albusurile bine, bine, pana cand intoarcem bolul si compozitia nu cade, apoi continuam mixarea adaugand treptat cate o lingura de zahar, faina amestecata cu praful de copt, apa, uleiul si nu in ultimul rand, ingredientul meu preferat - extractul de vanilie. Daca nu aveti extract homemade, puteti cumpara un inlocuitor bun la pret si foarte aromat. Aveti aici un link pentru a vedea despre ce vorbesc!
Ungem o tava de chec cu ulei, o tapetam cu faina si turnam in ea primul aluat, apoi presaram cacaua si nuca macinata.
Turnam si al doilea blat, nivelam usor cu o spatula de silicon si introducem tava in cuptorul preincalzit. Lasam la foc mediu aproximativ 25 - 30 minute.
Dupa ce s-a copt, lasam checul la racit, presaram zahar pudra pe deasupra, il feliem si servim!! Si bun si aspectuos, nu?
Enjoy!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec in trei culori" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (29)
|