Chec cu ornamente colorate din zahar

Postat de medioto59 in Dulciuri
22 Ian 2017 | 2651 vizualizari
Chec cu ornamente colorate din zahar

Avem prin casa niste ornamente colorate din zahar...ce sa fac cu ele, la ce sa le folosesc? Le-am gasit repede intrebuintare....un chec...da, da ati inteles bine...un chec. Ca la bucatarasi acasa

Ingrediente

  • 175 g unt
  • 175 g zahar
  • 4 oua
  • 150 g smantana
  • 275 g faina
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasa de la o portocala mica
  • 80 g ornamente colorate de zahar
  • Mai avem nevoie
  • faina pentru tapetat forma
  • ulei pentru uns forma
  • zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare

Taiem untul cubulete, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o crema. Adaugam, unul cate unul, ouale si continuam sa mixam. Adaugam apoi, rand pe rand, smantana, coaja rasa (prin razatoarea mare) de portocala si esenta de vanilie. Cernem faina, o amestecam cu praful de copt si incorporam acest amestec in amestecul de mai sus. Amestecam, folosind de data aceasta un tel. La final, adaugam ornamentele si amestecam bine. Turnam aluatul intr-o forma de chec tapetata cu faina si unsa cu ulei. Nivelam. Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru circa 40 min. Pentru a ne convinge ca checul este facut, facem testul scobitorii. Cand checul este gata facut, scoatem tava din cuptor, lasam sa se racoreasca, il scoatem pe un gratar si il pudram cu zahar pudra. Feliem.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu ornamente colorate din zahar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tarta cu pere, crema de vanilie si sirop de artar

Postat de RuxyRux

Tarta cu pere, crema de vanilie si sirop de artar

Din aceasta compozitie ies doua tarte. Pentru a prepara blatul, dam untul pe razatoare asa rece cum il scoatem din frigider, punem si restul ingredientelor si framantam alautul pana se...

Citeste continuarea

Savarine

Postat de simona72

Savarine

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul in ploaie, se adauga treptat cite un galbenus, iar la urma pesmetul si faina. Compozitia am distribuit-o in forme de briose, mie mi-au...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.01.2017, 19:16
Am venit sa imi iau feliuta mea!
la 22.01.2017, 19:19
Te servesc cu mare drag!
la 22.01.2017, 19:23
Bun
la 22.01.2017, 19:28
opresc o feliuta pentru dimineata
la 22.01.2017, 19:29
bun bun

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking