Chec cu pere caramelizate

Postat de oanapl in Prajituri
18 Ian 2017 | 3518 vizualizari
Chec cu pere caramelizate

Ca la bucatarasi acasa

Ingrediente

  • Pentru pere caramelizate:
  • 75 gr zahar
  • 3 linguri apa
  • 3 pere
  • 1 lingura suc de lamaie 
  • Pentru chec:
  • 3 oua
  • 150 g unt
  • 75 g zahar
  • 250 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 2-3 linguri lapte
  • extract de vanilie

Mod de preparare

Pui zaharul impreuna cu apa, pe foc mediu spre mare. Tai perele in bucati potrivit de mici si le stropesti cu suc de lamaie.
Cand zaharul e lichid si caramelizat, adaugi perele si amesteci cu grija. Caramelul se va intari putin, insa il lasi pe foc inca 5-7 minute, pentru a se fluidiza si a inmuia perele. 
Pentru chec, amesteci faina cu praful de copt si sarea.
Untul il mixezi cu zaharul pudra pana cand devine cremos si pufos. Adaugi un ou si o lingura de faina (pentru a nu se taia compozitia). Mixezi bine pana la omogenizare. Procedezi in acest fel, cu fiecare ou. 

Adaugi faina si alternezi cu laptele caldut si mixezi pana cand se omogenizeaza compozitia. La final pui perele caramelizate si extractul de vanilie. Omogenizezi foarte putin pentru a nu strivi toate perele.

Torni compozitia in tava unsa cu unt si o introduci in cuptorul preincalzit la 170 de grade C, pentru circa 50-60 de minute, pana cand se rumeneste frumos si trece testul cu scobitoarea.

 Lasi checul la racit pe un gratar si apoi il servesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu pere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert cozonac cu untura in aluat

Postat de merisor67

Desert cozonac cu untura in aluat

Ca la orice aluat de cozonac, toate ingredientele trebuie ținute la temperatura camerei, cam cu 1-2 ore înainte de a le folosi. Făina se cerne de două ori pentru a o aera. La mijlocul...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu unt de arahide si visine

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu unt de arahide si visine

Spalati visinele, indepartati samburii. Le puneti intr-o sita, sa se mai scurga din suc. Intr-un bol mixati ouale cu un praf de sare si zaharul, pana se maresc in volum. Adaugati untul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.01.2017, 15:53
la 18.01.2017, 15:58
woow
la 18.01.2017, 16:08
la 18.01.2017, 17:14
interesanta reteta si arata foarte bine checul tau
la 18.01.2017, 17:17

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking