Ingrediente
- 150 ml ulei de masline
- 300 gr zahar
- 300 ml suc proaspat de portocale
- 2 plicuri vanilie
- 3 oua
- 2 portocale curatate de coaja, dar subtire
- 1 lingurita praf de copt
- 500 gr faina care are praf de copt incorporat pe care o cernem intai
- Ptr sirop:
- 3 linguri margarina
- 3 linguri zahar
- 1 pahar suc proaspat de portocale
Mod de preparare
Spalam bine portocalele, le taiem in 4, scoatem samburii si le taiem marunt cu blenderul dar nu pana devine crema, lasam sa se simta bucatele de portocala! Batem cu mixerul uleiul cu zaharul ptr cca 2-3 min la viteza mare, apoi adangam unul cate unul ouale si vanilia. Faina sa fie amestecata cu praful de copt si o adaugam in compozitie cate putin alternand cu sucul de portocale. La sfarsit, adaugam si portocalele tocate marunt. Punem compozitia intr-o tava unsa cu ulei si presarata putina faina si punem la cuptorul preincalzit la 170C la programul cu aer pecultima treapta de jos, ptr cca 1 ora si 10 min (incercati cu un cutit daca s-a copt, intepati usor cu varful si daca iese uscat, atunci e ok, daca are aluat, mai lasati cca 5-10 min)
Ptr sirop: topim margarina cu zaharul intr-o craticioara si adaugam sucul. Imediat ce incepe sa fiarba lasam 3 min. Turnam siropul fierbinte peste checul racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|