Chec cu sirop de zahar

Postat de carmen_daniela2006 in Prajituri
24 Iun 2010 | 13500 vizualizari
Chec cu sirop de zahar

Un chec spornic si usor de preparat. Doar sa aveti grija sa folositi tavi cat mai mari, de cozonac, tavi intinse, altfel o sa dea peste tava

Ingrediente

  • oua 10 buc.
  • zahar  2 cani
  • faina 2 cani
  • ulei 9 linguri
  • apa 9 linguri
  • praf de copt 1 plic
  • coaja de la o lamaie
  • esenta de rom sau vanilie, dupa preferinta
  • Zahar vanilat 1-2 plicuri

Mod de preparare

Se pregateste forma de copt, se unge cu ulei si apoi se tapeteaza cu faina.

Albusurile se bat spuma, fara zahar, ca pentru bezea.

Zaharul cu 9 linguri de apa se pune pe foc si se obtine un sirop concentrat.

Galbenusurile si cele 9 linguri de ulei se omogenizeaza, se obtine o maioneza.

Peste albusurile batute spuma  bezea se toarna siropul de zahar cald, se amesteca, apoi galbenusurile,cele 2 cani de  faina la care s-a adaugat si praful de copt, coaja de lamaie, esenta rom/ vanilie, dupa preferinta.

Se poate opri putin din compozitie si se adauga cacao (optional), astfel putem avea un chec marmorat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu sirop de zahar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert tort spirala cu jeleu de cirese si crema de portocale

Postat de momo121

Desert tort spirala cu jeleu de cirese si crema de portocale

Pentru Blat:        Separam albusurile de galbenus. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana se topeste, pe urma adaugam...

Citeste continuarea

Chec After Eight

Postat de simona72

Chec After Eight

Untul moale la temperatura camerei, se mixeaza pana devine spumos, impreuna cu indulcitorul natural si praful de sare. Se adauga cate un ou, se mixeaza foarte bine dupa fiecare, pana la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.06.2010, 12:29
la 24.06.2010, 12:41
mi-e poftaaa ce bine arata..
la 24.06.2010, 14:25
foarte bun asa cu sirop...am facut si eu o data un blat de tort si tot asa cu sirop si iesi tare frumos
la 24.06.2010, 14:44

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking