Ingrediente
- oua 10 buc.
- zahar 2 cani
- faina 2 cani
- ulei 9 linguri
- apa 9 linguri
- praf de copt 1 plic
- coaja de la o lamaie
- esenta de rom sau vanilie, dupa preferinta
- Zahar vanilat 1-2 plicuri
Mod de preparare
Se pregateste forma de copt, se unge cu ulei si apoi se tapeteaza cu faina.
Albusurile se bat spuma, fara zahar, ca pentru bezea.
Zaharul cu 9 linguri de apa se pune pe foc si se obtine un sirop concentrat.
Galbenusurile si cele 9 linguri de ulei se omogenizeaza, se obtine o maioneza.
Peste albusurile batute spuma bezea se toarna siropul de zahar cald, se amesteca, apoi galbenusurile,cele 2 cani de faina la care s-a adaugat si praful de copt, coaja de lamaie, esenta rom/ vanilie, dupa preferinta.
Se poate opri putin din compozitie si se adauga cacao (optional), astfel putem avea un chec marmorat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu sirop de zahar" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (4)
|