Ingrediente
- 3/4 pahar suc proaspat de portocale
- 1/3 pahar de ulei
- 1,5 pahar zahar
- 6 oua
- 3 lingurite praf de copt
- 2 pahare faina
Mod de preparare
Se amesteca cu mixerul uleiul, sucul de portocale, galbenusurile si un pahar cu zahar. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt. Separat se bat albusurile spuma cu jumatatea de pahar de zahar, apoi se amesteca usor, cu o lingura, cele doua compozitii.
Pandispanul se pune in tavi de chec sau in forma de tort, unse cu ulei si tapetate cu faina sau cu hartie pentru copt. Se coace la foc potrivit pana trece “testul scobitorii”. Iese destul de “umed” si daca e folosit ca blat de tort nu mai necesita insiropare.
Eu am facut un chec tigru, dupa ce am facut compozitia de pandispan am impartit-o in doua, intr-una din jumatati am pus 3 linguri cu cacao si apoi am pus, alternativ, in forma de chec, cate un polonic de compozitie alba, apoi unul cu compozitie cu cacao, incepund din mijlocul formei si punand in acelasi loc, pana am terminat compozitiile - poza 10
Alta data am facut un chec alb si unul cu cacao- poza 9
Acelasi pandispan, dar cu ciocolata rasa inauntru, am pus cam doua patratele mari pentru fiecare chec (Anidor cu portocale)- ultimele poze
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu suc de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (1)
|