Tort trenulet Marcolino

Postat de naomy in Torturi
18 Aug 2011 | 6007 vizualizari
Tort trenulet Marcolino

Acest tort trenulet l-am facut pt micutul meu Marcos care pe 14 august a implinit 4 anisori ,a fost cel mai greu tort din viata mea :) Mi-a dat mare bataie de cap afurisita de locomotiva ,dar in final dupa o zi de munca si aproape o noapte nedormita am reusit , nu aveam de gand sa-l postez, asa ca imi cer scuze pt putinele detalii:) LA MULTI ANI IUBIRE MICA .

Ingrediente

  • Pentru locomotiva am facut un blat de pandispan
  • 5 oua
  • 100 gr zahar
  • 100 gr faina
  • 40 mil ulei
  • 50 cacao neagra
  •  un praf de copt
  • un vf cutit de sare
  • Crema pentru umplut trenul:
  • 250 de mascarpone 
  • 250 gr fructe de padure (eu am folosit congelate doar asa am mai gasit)
  • 100gr de zahar
  • o  portie de crema de oua :3 galbenusuri +75 zahar+50 unt(in bain marie)
  • Vagoanele le-am facut din doua checuri simple :
  • ingrediente pt un chec
  • 3 oua
  • 180  gr faina
  • 90 gr zahar
  • 90 de apa
  • 30 de suc portocale
  • un praf de copt
  • Pasta de modelat
  • 250 gr de  lapte praf
  • 130 gr zahar
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita ulei
  • Glazura de ciocolata
  • 200 gr ciocolata se topeste in 40 ml de frisca
  • Pentru sine am folosit
  • piscoturi si pt roti biscuiti cu cacao umpluti cu crema alba.
           

Mod de preparare

Preparare Tort Trenulet:

Separam ouale ,galbenusurile se mixeaza cu zaharul si se amesteca cu ingredientele uscate si apa. Separat  albusurile si sarea se bat spuma si se toarna peste cealalta compozitie amestecand de sus in jos. Ungem tava cu unt si tapetam cu faina, apoi turnam compozitia de pandispan si il coaceam la foc potrivit 30-35 min.

Taierea si asamblarea bucatilor de blat ca sa  se asemene cu o locomotiva o vedeti in imagine nr 1, apoi de aici mici improvizatii imaginare ,cum ar fi decorul locomotivei, ce au fost facute din pasta de modelat.

Crema de umplut:

Se pune zaharul peste fructele de padure si se lasa pana se formeaza un sirop(siropul il folosim la siropat blatul)  Cand s-a format siropul se scurg bine si se mixeaza  obtinand astfel o pasta, apoi peste se adauga crema de oua si mascarponele si se amesteca bine.

Checul

Se freaca galbenusurile cu zahar apoi se adauga  apa,treptat se adauga  faina si praful de copt stins cu sucul de portocale. Separat se bat albusurile (eu nu le-am batut chiar spuma )deoarece nu am vreut sa creasca prea mult ca sa nu fie prea inalte vagoanele:)  Se baga la cuptorul incins si se lasa 25-30 min apoi se lasa la racit. Cand sunt reci se taie in doua si se decupeaza partea din mijloc, se tavalesc laturile in glazura de ciocolata si  se pun la frigider cateva minute, apoi  se umplu cu crema  si se decoreaza dupa preferinta (eu am folosit mure ,capsuni,coacaze,jeleuri. Tot cu glazura am lipit biscuitii (rotile)

Pasta de modelat

Se pune apa la fiert cu zaharul si se fierbe 10 minute, apoi se pune la racit. Cand este rece se adauga laptele praf si uleiul si se framanta bine. Se foloseste la acoperit locomotiva, se mai pot face din ea diferite figurine .

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort trenulet Marcolino" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu ciocolata, nuci si crema de dovleac cu branza

Postat de simona72

Tort cu ciocolata, nuci si crema de dovleac cu branza

Pentru blat : se mixeaza untul moale impreuna cu zaharul, pana untul devine spumos. Se adauga cate un ou, mixand bine dupa fiecare.  Ciocolata se rupe in bucati, se adauga laptele, se pune...

Citeste continuarea

Desert tort musuroi cu krant

Postat de Constelatialeu

Desert tort musuroi cu krant

Blat: Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea ferma. Galbenusurile le amestecam cu uleiul ca la maioneza apoi le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.08.2011, 04:40
Trebuie sa recunosc ca merta un asa efort ,bucuria si manifestarea lui a fost asa mare ca sincer va spun nici macar nu a avut curiozitate sa desfaca cadourile. doamne cat il iubesc ca de dragul lui ia-m pus nume trenuletului marcolino.
la 18.08.2011, 09:18
La multi ani Marco! Sa fii sanatos puiule, sa cresti mare si frumos!
la 18.08.2011, 09:37
La multi ani Marcos , baiete ! Sa cresti mare si sanatos , ca la 18 iti face mami si-un KN
la 18.08.2011, 10:21
foarte frumos la multi ani!
la 18.08.2011, 10:53
la multi ani micutului

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking