Ingrediente
- Pentru locomotiva am facut un blat de pandispan
- 5 oua
- 100 gr zahar
- 100 gr faina
- 40 mil ulei
- 50 cacao neagra
- un praf de copt
- un vf cutit de sare
- Crema pentru umplut trenul:
- 250 de mascarpone
- 250 gr fructe de padure (eu am folosit congelate doar asa am mai gasit)
- 100gr de zahar
- o portie de crema de oua :3 galbenusuri +75 zahar+50 unt(in bain marie)
- Vagoanele le-am facut din doua checuri simple :
- ingrediente pt un chec
- 3 oua
- 180 gr faina
- 90 gr zahar
- 90 de apa
- 30 de suc portocale
- un praf de copt
- Pasta de modelat
- 250 gr de lapte praf
- 130 gr zahar
- 100 ml apa
- 1 lingurita ulei
- Glazura de ciocolata
- 200 gr ciocolata se topeste in 40 ml de frisca
- Pentru sine am folosit
- piscoturi si pt roti biscuiti cu cacao umpluti cu crema alba.
Mod de preparare
Preparare Tort Trenulet:
Separam ouale ,galbenusurile se mixeaza cu zaharul si se amesteca cu ingredientele uscate si apa. Separat albusurile si sarea se bat spuma si se toarna peste cealalta compozitie amestecand de sus in jos. Ungem tava cu unt si tapetam cu faina, apoi turnam compozitia de pandispan si il coaceam la foc potrivit 30-35 min.
Taierea si asamblarea bucatilor de blat ca sa se asemene cu o locomotiva o vedeti in imagine nr 1, apoi de aici mici improvizatii imaginare ,cum ar fi decorul locomotivei, ce au fost facute din pasta de modelat.
Crema de umplut:
Se pune zaharul peste fructele de padure si se lasa pana se formeaza un sirop(siropul il folosim la siropat blatul) Cand s-a format siropul se scurg bine si se mixeaza obtinand astfel o pasta, apoi peste se adauga crema de oua si mascarponele si se amesteca bine.
Checul
Se freaca galbenusurile cu zahar apoi se adauga apa,treptat se adauga faina si praful de copt stins cu sucul de portocale. Separat se bat albusurile (eu nu le-am batut chiar spuma )deoarece nu am vreut sa creasca prea mult ca sa nu fie prea inalte vagoanele:) Se baga la cuptorul incins si se lasa 25-30 min apoi se lasa la racit. Cand sunt reci se taie in doua si se decupeaza partea din mijloc, se tavalesc laturile in glazura de ciocolata si se pun la frigider cateva minute, apoi se umplu cu crema si se decoreaza dupa preferinta (eu am folosit mure ,capsuni,coacaze,jeleuri. Tot cu glazura am lipit biscuitii (rotile)
Pasta de modelat
Se pune apa la fiert cu zaharul si se fierbe 10 minute, apoi se pune la racit. Cand este rece se adauga laptele praf si uleiul si se framanta bine. Se foloseste la acoperit locomotiva, se mai pot face din ea diferite figurine .
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort trenulet Marcolino" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|