Tort Trenulet

Postat de mirela0911 in Torturi
11 Ian 2012 | 8319 vizualizari
Tort Trenulet

In Decembrie a fost ziua de nastere a nepoteilor mei si le-am facut cate un tort fiecaruia, dupa preferinte (trenulet si printesa). Au fost foarte incantati atat ei cat si micutzii invitati.

Ingrediente

  • Pt.blat:
  • 7 oua
  • 7 lg zahar
  • 14 lg faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lg ulei
  • 2 lg apa rece
  • Pt.crema 1:
  • 100g ciocolata alba
  • 120ml frisca lichida
  • 1/2 plic gelatina maruntita
  • Pt. crema 2:
  • 5 albusuri
  • 100g zahar
  • 1 borcan de visine pt.prajituri (sau visine congelate)
  • 100g zahar
  • Pt.sirop:
  • 250ml apa
  • 150g zahar
  • 1 esenta vanilie
  • Pt. decor:
  • 1 plic crema de ciocolata
  • frisca batuta
  • bombonele

Mod de preparare

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul batand bine dupa fiecare pana obtinem o spuma lucioasa. Se pun galbenusurile pe rand, uleiul, apa, faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o lingura de jos in sus pana se omogenizeaza. Se toarna amestecul intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor pentru cca 30-35 minute (testul cu scobitoarea). Dupa ce s-a copt se lasa blatul la racit si se taie in 4 dreptunghiuri mai mici. Fiecare dreptunghi se taie pe orizontala in 3.

Crema 1: Se pune frisca si ciocolata rupta bucati pe foc mic si se aduce la punctul de fierbere. Se ia de pe foc si se amesteca pana se omogenizeaza si ciocolata este topita integral. Gelatina se pune la inmuiat in apa rece iar apoi se toarna peste crema calduta si se amesteca pana se dizolva gelatina.

Crema 2: Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Visinele se pun pe foc intr-o craticioara impreuna cu zaharul si se lasa sa fiarba 5 minute. Se toarna amestecul fierbinte peste spuma de albusuri si se mixeaza bine bine pana face tepi bezeaua.

Pt. decor: se prepara crema conform instructiunilor de pe plic. Se bate frisca si se pregatesc toate pentru a fi la indemana.

Se stropesc foile cu siropul facut din apa, zahar si esenta de vanilie. Se pune peste primul blat crema de ciocolata alba, se aseaza al doilea blat, se unge cu spuma de visine si se pune al treilea blat. Se procedeaza la fel cu toate.

Unui dreptunghi i se va da forma de locomativa, iar restul vor fi vagoanele. Se ung cu crema de ciocolata si se orneaza dupa imaginatie. Pt. a lega intre ele vagoanele si locomotiva am folosit napolitane stics. Pe cele trei vagoane se pun deasupra bombonele de diferite culori, modele, etc. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Trenulet" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Trenulet - Chec la metru sau tort la metru

Postat de Pungasa_Rogue

Desert prajitura Trenulet - Chec la metru sau tort la metru

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se mixeaza apoi cu zaharul si zaharul vanilinat pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile si esenta de...

Citeste continuarea

Tort trenulet

Postat de Criss

Tort trenulet

Pentru blat , se separa ouale, albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, vanilia, apa, uleiul si se bat pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.01.2012, 19:54
La multi ani nepoteilor!! tortul ti-a iesit exceptional!!!
la 11.01.2012, 19:57
Vaaai,ce frumooos!!! La multi ani nepoteilor!!!
la 11.01.2012, 20:11
La multi ani nepoteilor!
la 11.01.2012, 20:11
ce frumos eeeeeee
si eu am de facut un tort pentru un copilas,e o idee buna
la 11.01.2012, 20:12
foarte frumos la multi ani

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking