Chec cu visine

Postat de cristina1985 in Prajituri
12 Oct 2014 | 3660 vizualizari
Chec  cu visine

Iese un singur chec, intr-o forma rotunda si se poate face cu orice fruct.Este cel mai bun chec pe care l-am mancat pana acum.

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 125 g zahar
  • 1 pachet zahar vanilinat
  • 1 praf de sare
  • 4 oua
  • 300g +20g+20g faina
  • 200 ml frisca lichida
  • 1/2 lingurita esenta rom
  • 1 pachet praf de copt
  • 2 linguri gem
  • 500 g visine
  • 1 lingura cacao sau roscova
  • zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare

Se amesteca untul cu zaharul, zaharul vanilinat si un praf de sare.Se adauga ouale pe rand.Se incorporeaza faina, praful de copt, frisca lichida, esenta de rom si se amesteca.

Aluatul se imparte in doua.Intr-o parte aluatul se amesteca cu gemul, cacao si 20 g faina.Turnam o parte din aluat intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt, apoi se aseaza fructele date prin 20 g faina.Se toarna cealalta jumatate de aluat ( cel cu cacao).Se coace cam 50-60 minute sau pana este gata.Se orneaza cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu visine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert chec cu nuci, caise si visine

Postat de katty

Desert chec cu nuci, caise si visine

Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana capata consistenta unei smantani mai groase. Adaugam uleiul, nuca macinata, omogenizam, apoi faina...

Citeste continuarea

Desert chec cu mac si visine

Postat de merisor67

Desert chec cu mac si visine

În rețeta clasică, pe care o știam eu, la 8 ouă mari se folosea ca măsură pentru făină și zahăr, cana de 250 ml. Cantitatea pentru zahăr era de două căni, dar eu am redus-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.10.2014, 19:04
la 12.10.2014, 20:24
la 12.10.2014, 20:38
Mmmm...
la 14.10.2014, 15:03

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking