Chec cu zmeura si nuci - Octombrie roz

Postat de ctlina in Dulciuri
9 Oct 2016 | 3394 vizualizari
Chec cu zmeura si nuci - Octombrie roz

O reteta de chec lejera fara grasime : unt, ulei etc. Este posibil? Binenteles ca da :) Aceasta reteta "roz"  este modesta mea contributie la campania de preventie impotriva cancerului de san. Din anul 1985, luna octombrie este colorată roz.  Este luna de informare si prevenire a cancerului mamar. Aceasta boala grava este frecventa la femeile in varsta de peste 50 de ani, insa nici restul nu sunt pe deplin ferite de pericol. Pune-ti sanatatea pe primul loc si fa un control de rutina pentru a te asigura ca nu ai nici un fel de problema. In plus, fii solidara cu milioanele de femei din lume care sufera de aceasta afectiune si implica-te in campaniile de preventie a cancerului mamar.  #octombrieroz http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/10/chec-cu-zmeura-si-nuci.html

Ingrediente

  • 230 g de faina
  • 150 g de zmeura congelata
  • 75 g nuci curatate
  • 150 g branza lichida (fromage blanc Danone)
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 5 cl de lapte
  • 120 g de zahar
  • 3 oua
  • 1/2 plic de praf de copt
  • un pic de unt pentru uns tava

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 180°C.

In bolul robotului sau intr-un castron bateti bine ouale cu zaharul tos si vanilat.

Adaugati treptat branza, laptele, faina amestacata cu prraful de copt amestecand in continuu pentru a obtine o compozitie omogena.

Incorporati zmeura si nucile maruntite amestecand usor.

Varsati compozitia intr-o tava de chec unsa.

Dati la cuptor timp de aproximativ 45 de minute.

L-am scos din tava imediat.

Cand este complet racit il puteti decora cu zahar pudra si taia felii.

Bun chec !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu zmeura si nuci - Octombrie roz" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert placinta cu branza dulce sarata si aluat foietaj

Postat de RuxyRux

Desert placinta cu branza dulce sarata si aluat foietaj

Aluatul foietaj se prepara simplu: se amesteca ingredientele, untul rece taiat bucati cu oul, smantana, faina, praful de sare si se framanta pana ce se omogenizeaza aluatul, se infaineaza usor si...

Citeste continuarea

Placinta cu dovleac

Postat de nadea68

Placinta cu dovleac

Incepem cu dovleacul.N-am pus cantitate la dovleac,depinde de cat vreti sa puneti.Eu am folosit 3 felii mari. Dovleacul se taie felii ,se curata de coaja si se da prin razatoare. Facem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.10.2016, 16:45
yumy!
la 09.10.2016, 16:54
ce bunatate
la 09.10.2016, 17:00
Exact pe gustul meu
la 09.10.2016, 17:33
Bun!~
la 09.10.2016, 18:38
Delicios

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking