Chec de cacao cu inima de cocos

Postat de JustLoveCookin in Prajituri
1 Feb 2011 | 5309 vizualizari
Chec de cacao cu inima de cocos

Ingrediente

  • 4 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana ulei
  • 1 cana lapte
  • 2,5 cani faina
  • 3-4 linguri cacao
  • 1 plic praf copt
  • 1 lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie
  • Pentru inima de cocos:
  • 50 ml lapte
  • 150 g nuca de cocos
  • 1 albus
  • 3 lingurite amidon
  • 130 g zahar

Mod de preparare

Mixam albusurile cu zaharul, iar in alt vas galbenusurile cu cana de ulei , laptele , faina cernuta in care am amestecat praful de copt , cacaoa, apoi punem si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.

Aceasta compozitie se amesteca usor cu albusurile , de jos in sus , cu un tel sau cu o lingura de lemn.

Compozitia ciocolatoasa o dam deoparte si mixam un albus cu 130 g zahar.Turnam deasupra 50 ml lapte si 3 lingurite de amidon si mixam din nou.La urma punem nuca de cocos si amestecam.

Tapetam o forma cu diametrul de 26 cm cu unt si faina.Eu am facut 2 checuri mai mici. Unul intr-o forma de plumcake si unul intr-o forma de chec rotunda.

Explic ca si pentru o singura forma: punem jumatate din compozitia cu cacao in forma de chec,apoi cu o lingura luam compozitia de cocos si o punem in centru, din loc in loc, sau intinsa.

Deasupra turnam toata compozitia de cacao ramasa si dam cuptorul incins la 180 grade, pt cca 40 minute.

Facem testul scobitorii, iar daca iese uscata, lasam putin sa se racoreasca,dupa care asezam checul pe o farfurie si asteptam sa se raceasca inainte de a-l servi,chiar daca tentatia e mare.

Odata racit,punem putin zahar pudra intr-o strecuratoare pt ceai si pudram.

Observatii:

Cana folosita pentru masuratori este o cana de 250 ml.

Daca nu vreti sa pudrati cu zahar,sau daca va doriti un chec mai deosebit,topiti pe aburi sau in microunde150 g ciocolata impreuna cu 3-4 linguri de lapte,apoi turnati deaupra. Va fi mega ciocolatos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec de cacao cu inima de cocos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu crema din gem de caise si cu alune

Postat de RODIMUR

Desert prajitura cu crema din gem de caise si cu alune

Pentru blat se separă mai întâi albușurile de gălbenușuri. Se mixează albușurile cu sare, până ce încep să crească, apoi se adaugă treptat, mixând...

Citeste continuarea

Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezea

Postat de rocsi_1612

Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezea

Briosele: Topiti untul, il lasati sa se raceasca. Ouale le bateti cu sarea si zaharul, pana isi dubleaza volumul. Adaugati uleiul, untul topit, amestecati. Puneti laptele si vanilia. Cerneti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.02.2011, 10:43
frumos
la 01.02.2011, 11:53
la 01.02.2011, 12:23
bun bun
la 01.02.2011, 14:47
tare frumos
la 01.02.2011, 15:00
Multumesc,fetelor !

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking