Chec de cacao si crema de iaurt cu cirese

Postat de Veronica22 in Prajituri
13 Feb 2013 | 10382 vizualizari
Chec de cacao si crema de iaurt cu cirese

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 2 checuri
  • 6 oua
  • 6 linguri de apa
  • 6 linguri de ulei
  • 8 linguri de zahar
  • 12 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 200 ml frisca lichida
  • 450 gr iaurt
  • 1 plic de gelatina( 15 gr)
  • 3 linguri de zahar pudra
  • 400-500 gr cirese fara samburi
  • Sirop:
  • 200 ml apa,
  • 100 gr zahar,
  • 1 esenta de rom

Mod de preparare

Albusurile impreuna cu apa se bat bine, se adauga zaharul si se bate bezeaua pana se topeste tot zaharul. Adaugam uleiul si galbenusurile pe rand cate o lingura de ulei si cate un galbenus. Incorporam in compozitie amestecand usor apoi si cacaua, faina si praful de copt. Se imparte compozitia in doua si se pune in doua tavi de chec cu fund curbat, tapetate cu hartie de copt. Se coc la foc mic 35 minute.

Dupa ce s-au copt, se rastoarna,se indeparateaza hartia si se lasa sa se racesca blaturile.

Crema: Frisca se bate bine. Gelatina se hidrateaza in 3-4 linguri de apa apoi se topeste pe bain-marie si se adauga in iaurt si apoi se amesteca impreuna cu frisca batuta si ciresele fara samburi.

Taiem checurile in jumatate pe orizontala. In formele in care am copt checurile punem folie alimentara, punem partea de desupra o insiropam, punem crema pe care am impartit-o in doua, pentru a fi pentru ambele checuri. Deaupra punem partea care la coacere a fost in tava, insiropam si acesta parte si acoperim cu folie si lasam la frigider cel putin 2 ore.

Dupa acest timp scoatem checurile din tava si din folie si le acoperim cu ciocolata topita amestecata cu putin lapte pentru a fi mai fluida. Decoram cu putina frisca si cirese confiate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec de cacao si crema de iaurt cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert clafoutis cu capsuni

Postat de BakeUpArtist

Desert clafoutis cu capsuni

Am curățat căpșunile și le-am așezat în tava tapetată cu unt. Am mixat ouăle cu zahărul până am obținut o spumă, apoi am adăugat laptele, făina, și vanilia și am...

Citeste continuarea

Briose cu capsuni (reteta video)

Postat de JamilaCuisine

Briose cu capsuni (reteta video)

Intru-un castron incapator punem faina, zaharul, sare si praful de copt si le amestecam bine. Separat amestecam uleiul cu laptele si cu ouale si le omogenizam bine. Turnam ingredientele lichide...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.02.2013, 08:48
Bun desertul tau Veronica
Bun venit
la 13.02.2013, 08:55
foarte frumoasa rulada
la 13.02.2013, 09:22
ce bunatate! Felicitari si bun venit!
la 13.02.2013, 10:49
bun
la 13.02.2013, 10:52
foarte bun

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking