Ingrediente
- 1 cana de albusuri
- 1 cana de faina
- 1 cana de zahar
- un praf de sare
- esenta de vanilie
- nuca sau ciocolata
Mod de preparare
Albusurile se bat spuma cu praful de sare, apoi se adauga treptat zaharul pana se obtine o bezea tare; mai ales ca nu avem praf de copt in reteta, aerul din albusuri va face aluatul de chec sa creasca frumos, deci trebuie batute foarte bine spuma de albusuri.
Se adauga faina in 3 transe, apoi se adauga in compozitie si esenta de vanilie.
Eu am adaugat ciocolata neagra tocata grosier, desi initial am pregatit nuca, dar am optat pentru ciocolata.
Se toarna intr-o tava de chec, de cozonac, tapetata cu hartie de copt si se coace la 160 de grade C, cam 30-40 de minute.
Se face testul scobitorii.
Se pudreaza cu zahar pudra.
Pofta buna !!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|