Chec din albusuri cu cacao si pepite de ciocolata

Postat de momo121 in Dulciuri
29 Mar 2016 | 2318 vizualizari
Chec din albusuri cu cacao si pepite de ciocolata

Daca tot mi-au ramas albusurile de la diverse preparate, am ales ca fac un chec, si am facut tare bine, ca a iesit unul bun, bun de tot!  Este destul de consistent si merge perfect alaturi de ceva cald langa!

Ingrediente

  • 7 albusuri
  • un praf de sare
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana si jumatate faina
  • 1/2 cana ulei
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • cacao
  • pepite de ciocolata

Mod de preparare

      Albusurile le batem cu putina sare si zaharul pana se topeste tot zaharul, adaugam esentele, uleiul si faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu, mixam totul pana la omogenizarea ingredientelor. Adaugam o mana buna de pepite de ciocolata si cu ajutorul unei spatule amestecam usor de jos in sus.

       Intr-o tava unsa cu ulei si faina am pus toata compozitia lasand cca. 5 linguri bune, pe care le-am amestecat cu cacao, apoi le-am turnat peste compozitia alba, iat cu ajutorul unui pai de chibrit am amestecat cele 2 culori.
    Dam tava la cuptor pentru 30 minute sau facem testul cu scobitoarea.
Delicios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri cu cacao si pepite de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cornuri cu nuca si gem de prune

Postat de Constelatialeu

Desert cornuri cu nuca si gem de prune

Inainte sa ne apucam de treaba, scoatem toate ingredientele pe masa, sa fie la temperatura camerei. Intr-un castron punem drojdia uscata cu o lingura de zahar si o lingura de faina si adaugam...

Citeste continuarea

Desert rulouri de post cu visine

Postat de katty

Desert rulouri de post cu visine

Intr-un castron cernem 380 gr faina. Facem o adancitura in care punem sarea, bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie,100 gr margarina taiata cubulete si apa. Framantam un aluat elastic,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.03.2016, 16:26
bun bun
la 29.03.2016, 16:32
la 29.03.2016, 17:25
Dulce bun
la 29.03.2016, 17:30
Super bun!
la 29.03.2016, 17:56
Si checul asta imi place!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking