Ingrediente
- unt sau margarina Rama Maestro Savoare de unt 250 g,
- zahăr tos 150 g,
- sare iodată 2 g,
- zahăr vanilinat Dr. Oetker 2 plicuri,
- esență de portocale Dr. Oetker 1 lingură,
- ouă 1 bucată plus 3 gălbenușuri,
- făină albă 250 g,
- amidon Gustin Dr. Oetker 150 g
- Pentru decorare:
- 1 plic glazura neagra Dr. Oetker (100g)
- bombonele colorate pentru ornat Dr. Oetker
Mod de preparare
Într-un bol înalt se amestecă energic untul/margarina împreună cu zahărul și zahărul vanilinat, până ce se omogenizează și topește zahărul. Apoi se adaugă pe rând, oul întreg și cele trei gălbenușuri, esența de portocale, amestecându-se ușor, până ce se înglobează toate ingredientele. Făina se cerne împreună cu amidonul și sarea în compoziția cremoasă amestecându-se ușor până se obține un aluat molcuț.
Cu ajutorul aparatului pentru fursecuri, sau cu al unui poș, se sprițează forme, direct în tava de copt tapetată cu foaie de pergament.
Fursecurile se pun la copt în cuptorul preîncins, cca. 15 minute la 180 grade.
După ce s-au copt fursecurile, se transferă pe un grătar și se lasă la răcit. Glazura de la Dr. Oetker, se pune la topit în apă fierbinte sau la cuptorul cu microunde.
Fursecurile se ornează cu galuza fierbinte apoi se decorează cu bombonele colorate de la Dr. Oetker. După ce s-a întărit glazura, fursecurile se pot păstra în recipient de sticlă sau cutii de tablă, chiar și două săptămâni. Poftă bună și spor la treabă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede cu vanilie si portocale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|