Chec glazurat cu citrice

Postat de RuxyRux in Dulciuri
22 Ian 2017 | 3137 vizualizari
Chec glazurat cu citrice

Chec delicios de iarna, va invit cu drag! Ca la bucatarasi acasa...

Ingrediente

  • 1 lime coaja si zeama
  • 1 portocala coaja si zeama( BIO)
  • o lamaie coaja si zeama ( BIO)
  • 100 ml frisca lichida
  • 175 gr. unt
  • 300 gr. zahar
  • 8 oua
  • vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 250 gr. faina
  • un praf de sare

Glazura:

  • 100 ml frisca lichida
  • 3 linguri zahar pudra
  • vanilie
  • 1 lingura zeama de lamaie

Mod de preparare

Untul se topeste si se lasa deoparte.

Galbenusurile se freaca cu putina sare cu o lingura, apoi se pune untul topit si racit, se amesteca cu 100 ml frisca lichida, cu 200 ml zeama de citrice (lamaia, lime, portocala stoarse), cu coaja de citrice (eu am pastrat coaja de lime pentru decor). Se pune faina cernuta si praful de copt.

Albusurile se bat spuma cateva minute cu zaharul ca pentru bezea ( sa fie ferme). Spuma de albus se incorporeaza usor in crema de galbenusuri.

Forma de chec se tapeteaza cu pergament, apoi se pune compozitia.

Se coace checul pana trece testul cu scobitoarea, apoi se raceste complet pe un gratar.  Nu scoateti checul cald din forma. Nu taiati niciodata checul cald, se va incruzi!

Glazura: Se pune zaharul intr-un bol, se adauga zeama de lamaie, apoi treptat frisca lichida si se amesteca foarte bine.

Cand checul s-a racit perfect, se pune glazura dupa dorinta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec glazurat cu citrice" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Indiene

Postat de sufletista

Desert Indiene

Cojile-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare, cernem faina, adaugam coaja de lamaie...

Citeste continuarea

Gogosele

Postat de Corina33

Gogosele

Faina se amesteca cu praful de sare, coaja de lamaie si cu drojdia. In laptele caldut se topeste untul, zaharul si zaharul vanilat. Se toarna amestecul peste faina si impreuna cu oul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.01.2017, 23:27
wow
la 22.01.2017, 23:36
Ce aromat trebuie să fie checul tău!
la 22.01.2017, 23:40
Vaaai, vreau si eu cateva feliute 2-3
la 22.01.2017, 23:56
Nu pot să mă mai repet dar tot ce faci este minunat! Îmi place mult și această rețetă! 🎉🎉🎉🌹🌹🌹
la 22.01.2017, 23:59
Deliciosenie de la Ruxy

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking