Chec glazurat cu citrice

Postat de RuxyRux in Dulciuri
22 Ian 2017 | 3155 vizualizari
Chec glazurat cu citrice

Chec delicios de iarna, va invit cu drag! Ca la bucatarasi acasa...

Ingrediente

  • 1 lime coaja si zeama
  • 1 portocala coaja si zeama( BIO)
  • o lamaie coaja si zeama ( BIO)
  • 100 ml frisca lichida
  • 175 gr. unt
  • 300 gr. zahar
  • 8 oua
  • vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 250 gr. faina
  • un praf de sare

Glazura:

  • 100 ml frisca lichida
  • 3 linguri zahar pudra
  • vanilie
  • 1 lingura zeama de lamaie

Mod de preparare

Untul se topeste si se lasa deoparte.

Galbenusurile se freaca cu putina sare cu o lingura, apoi se pune untul topit si racit, se amesteca cu 100 ml frisca lichida, cu 200 ml zeama de citrice (lamaia, lime, portocala stoarse), cu coaja de citrice (eu am pastrat coaja de lime pentru decor). Se pune faina cernuta si praful de copt.

Albusurile se bat spuma cateva minute cu zaharul ca pentru bezea ( sa fie ferme). Spuma de albus se incorporeaza usor in crema de galbenusuri.

Forma de chec se tapeteaza cu pergament, apoi se pune compozitia.

Se coace checul pana trece testul cu scobitoarea, apoi se raceste complet pe un gratar.  Nu scoateti checul cald din forma. Nu taiati niciodata checul cald, se va incruzi!

Glazura: Se pune zaharul intr-un bol, se adauga zeama de lamaie, apoi treptat frisca lichida si se amesteca foarte bine.

Cand checul s-a racit perfect, se pune glazura dupa dorinta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec glazurat cu citrice" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tarta cu crema de vanilie si pepene galben

Postat de Pungasa_Rogue

Tarta cu crema de vanilie si pepene galben

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se mixeaza ouale impreuna cu sarea, zaharul, esenta de vanilie si uleiul. Se adauga laptele, faina si praful de copt si se omogenizeaza....

Citeste continuarea

Gogosi choux umplute cu crema

Postat de Meea

Gogosi choux umplute cu crema

          Intr-o oala punem apa, untul, sarea si zaharul si lasam pe foc pana ce zaharul si untul s-au topit. Adaugam faina si amestecam energic pana cand aluatul se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.01.2017, 23:27
wow
la 22.01.2017, 23:36
Ce aromat trebuie să fie checul tău!
la 22.01.2017, 23:40
Vaaai, vreau si eu cateva feliute 2-3
la 22.01.2017, 23:56
Nu pot să mă mai repet dar tot ce faci este minunat! Îmi place mult și această rețetă! 🎉🎉🎉🌹🌹🌹
la 22.01.2017, 23:59
Deliciosenie de la Ruxy

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking