Chec la tava cu nuci si mere

Postat de cristinutanicolita in Dulciuri
8 Noi 2016 | 3837 vizualizari
Chec la tava cu nuci si mere

Ingrediente

  • 7 oua
  • 14 lg zahar
  • 14 lg făină
  • 1 lg cacao
  • coaja si zeama de la o lămâie
  • 100 g nuci tăiate grosier
  • 2 mere
  • 1 praf de cop8
  • Zahar pudra

Mod de preparare

Dam drumul la cuptor 

Separăm ouale. Albusul il batem spuma cu un praf de sare. Adăugăm zahărul treptat  si mixam pana se topeste. Adăugăm si galbenusurile, zeama si coaja de lămâie. 

Faina o amestecam cupraful de copt, o adaugam treptat si amestecam cu o lingura de lemn de jos in sus. 

Punem 3/4 din aluat in tava tapetata cu hartie de copt,  restul de aluat cu cacao si il punem peste cel din tava.

Merele le curatamde coaja, le spălăm si le taiem cubulete. 

Adaugam merele si nucile peste compozitia din tava.

Bagam tava la cuptor cca 40 min.

Rece il pudram cu zahar.

Pofta buna! 

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec la tava cu nuci si mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cozonac cu iaurt grecesc

Postat de Constelatialeu

Desert cozonac cu iaurt grecesc

Aluat : Se amesteca laptele cald cu iaurtul la temperatura camerei, se adauga 4 linguri de zahar si 4 linguri de faina si plicurile de drojdie dr. oetker. Se omogenizeaza bine si se lasa la...

Citeste continuarea

Cozonac cu nuca si rahat

Postat de mirela0911

Cozonac cu nuca si rahat

Intr-un ibric, se pun 100 ml lapte caldut, impreuna cu 1 lgt zahar, 1 lg faina si drojdia. Se lasa sa se umfle. Intr-un vas larg, se cerne faina. Se adauga sarea. Se face in mijloc o gropita si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.11.2016, 19:26
;Delicios!
la 08.11.2016, 19:26
cam mica tava, pentru revelion trebuie una mai mare...
la 08.11.2016, 19:30
Camelya
la 08.11.2016, 19:31
Cleme
la 08.11.2016, 19:53

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking