Chec la tava cu nuci si mere

Postat de cristinutanicolita in Dulciuri
8 Noi 2016 | 3886 vizualizari
Chec la tava cu nuci si mere

Ingrediente

  • 7 oua
  • 14 lg zahar
  • 14 lg făină
  • 1 lg cacao
  • coaja si zeama de la o lămâie
  • 100 g nuci tăiate grosier
  • 2 mere
  • 1 praf de cop8
  • Zahar pudra

Mod de preparare

Dam drumul la cuptor 

Separăm ouale. Albusul il batem spuma cu un praf de sare. Adăugăm zahărul treptat  si mixam pana se topeste. Adăugăm si galbenusurile, zeama si coaja de lămâie. 

Faina o amestecam cupraful de copt, o adaugam treptat si amestecam cu o lingura de lemn de jos in sus. 

Punem 3/4 din aluat in tava tapetata cu hartie de copt,  restul de aluat cu cacao si il punem peste cel din tava.

Merele le curatamde coaja, le spălăm si le taiem cubulete. 

Adaugam merele si nucile peste compozitia din tava.

Bagam tava la cuptor cca 40 min.

Rece il pudram cu zahar.

Pofta buna! 

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec la tava cu nuci si mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Paste cu nuci, la cuptor

Postat de Bucataras

Paste cu nuci, la cuptor

Pune pastele la fiert cu un praf de sare. Cand sunt gata fierte strecoara-le, adauga  putin unt, nucile macinate, esenta de rom si 1 lingura de zahar. Amesteca ingredientele. Mai lasa...

Citeste continuarea

Desert paleuri

Postat de Constelatialeu

Desert paleuri

Untul la temperatura camerei l-am mixat bine cu zaharul pudra, apoi am adaugat ouale unul cate unul. La final am adaugat esenta de vanilie, sarea si faina cernuta. Obtinem un aluat moale pe care...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.11.2016, 19:26
;Delicios!
la 08.11.2016, 19:26
cam mica tava, pentru revelion trebuie una mai mare...
la 08.11.2016, 19:30
Camelya
la 08.11.2016, 19:31
Cleme
la 08.11.2016, 19:53

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking