Chec pufos cu Amaretto

Postat de Creatsa in Prajituri
7 Iun 2013 | 5884 vizualizari
Chec pufos cu Amaretto

Am adus un chec delicios si foarte usor de facut :)

Ingrediente

  • 5 oua
  • 6 linguri de zahar amestecate cu 2 plicuri de zahar vanilat
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri ulei
  • 45 ml Amaretto
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • 2 linguri dulceata de caise
  • 1 lingurita cacao
  • Decor:
  • 70 g ciocolata cu lapte/amaruie
  • 2 linguri frisca lichida
  • martipan ras
  • ciocolata alba rasa(optional)

Mod de preparare

Am batut albusurile spuma cu un praf de sare,apoi am adaugat zaharul lingura cu lingura si am mixat cam 8-10 minute pana a rezultat o bezea tare si lucioasa.

Am adaugat peste albusuri galbenusurile frecate cu uleiul,Amaretto si am amestecat usor pana s-au incorporat bine.

Am cernut faina si am adaugat-o si pe ea treptat amestecand usor de sus in jos cu o spatula.

Am oprit 1/3 din compozitie si am adaugat cacaua amestecata cu dulceata.

In restul de compozitie am pus esenta de migdale.

Am tapetat o tava de chec cu hartie de copt si am pus alternativ o lingura de compozitie alba/una de cacao .

Am introdus checul in cuptorul preincalzit pentru aprox. 45 de minute(testul scobitorii)

Am lasat checul sa se raceasca putin apoi l-am uns cu un strat fin de ciocolata si martipan ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos cu Amaretto" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Retete similare

Desert mini pavlova cu frisca, mascarpone si fructe

Postat de andaoana

Desert mini pavlova cu frisca, mascarpone si fructe

Ingredientele pentru bezea trebuie sa fie la temperatura camerei . Bolul si paletele de la mixer trebuie sa fie foarte bine spalate astfel incat sa nu aiba urme de grasime. Eventual inainte de...

Citeste continuarea

Prajitura cu nuca si fulgi de porumb

Postat de rhapsody

Prajitura cu nuca si fulgi de porumb

1. Preiclazim cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Mixam albusurile spuma tare cu praful de sare. Adaugam zaharul si mixam pana cand se dizolva complet,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.06.2013, 12:07
Buna ideea!
la 07.06.2013, 12:12
foarte mult imi plac checurile
ma intreb de ce le fac asa rar
la 07.06.2013, 12:12
Bun checul!!! Nu stiu cind ii vine rindul sa-l faca asa zebra...iasa tare frumos!!!
la 07.06.2013, 12:12
Lavinia,mai arunca o privire la articolul cu intalnirea,poate ai ceva sugestii
la 07.06.2013, 12:16
Ce frumos!
Dia ca sunt prea usor de facut?

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking