Ingrediente
- 5 oua
- 6 linguri de zahar amestecate cu 2 plicuri de zahar vanilat
- 6 linguri faina
- 6 linguri ulei
- 45 ml Amaretto
- 1 lingurita esenta de migdale
- 2 linguri dulceata de caise
- 1 lingurita cacao
- Decor:
- 70 g ciocolata cu lapte/amaruie
- 2 linguri frisca lichida
- martipan ras
- ciocolata alba rasa(optional)
Mod de preparare
Am batut albusurile spuma cu un praf de sare,apoi am adaugat zaharul lingura cu lingura si am mixat cam 8-10 minute pana a rezultat o bezea tare si lucioasa.
Am adaugat peste albusuri galbenusurile frecate cu uleiul,Amaretto si am amestecat usor pana s-au incorporat bine.
Am cernut faina si am adaugat-o si pe ea treptat amestecand usor de sus in jos cu o spatula.
Am oprit 1/3 din compozitie si am adaugat cacaua amestecata cu dulceata.
In restul de compozitie am pus esenta de migdale.
Am tapetat o tava de chec cu hartie de copt si am pus alternativ o lingura de compozitie alba/una de cacao .
Am introdus checul in cuptorul preincalzit pentru aprox. 45 de minute(testul scobitorii)
Am lasat checul sa se raceasca putin apoi l-am uns cu un strat fin de ciocolata si martipan ras.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos cu Amaretto" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (40)
|