Chec pufos cu nuci, stafide si rahat

Postat de susu in Dulciuri
17 Oct 2013 | 41660 vizualizari
Chec pufos cu nuci, stafide si rahat

Chiar daca am facut nenumarate retete de chec cu fiecare reteta noua descoper un rezultat si mai bun iar acesta e unul dintre ele, unul dintre cele mai reusite checuri sursa : http://www.bucataras.ro/retete/chec-pufos-cu-nuci-44455.html Patricia Iordache de pe bucataras.ro

Ingrediente

  • 6 oua
  • 1 cescuta de 150 ml cu faina cernuta
  • 1 cescuta de 150 ml zahar
  • 6 linguri de ulei
  • 1/2 lgt praf de copt stins
  • coaja de portocale
  • coaja de lamaie
  • sare
  • nuca
  • 1 lgt cu varf de cacao
  • stafide
  • rom
  • valinie
  • coniac
  • rahat cubulete

Mod de preparare

Galbenusurile se presara cu putina sare si zahar vanilat, se mixeaza treptat cu uleiul dupa care adaugam coaja de citrice. Stafidele se hidrateaza in rom, coniac si vanilie iar nuca se da putin la cuptor. Albusurile la temperatura camerei se bat cu zeama de lamaie mai intai la viteza mica pentru 2 minute dupa care marim viteza si mixam in continuare cu zaharul adaugat treptat.

Punem zeama scursa de la stafide la galbenusuri, le adaugam treptat la albusuri impreuna cu faina cernuta si amestecam usor de jos in sus. Oprim 1/2 cana de aluat pe care il amestecam cu cacaoa cernuta. Punem o parte din aluat in tava tapetata dupa care asezam peste tot rahatul si nuca, punem restul de aluat si deasupra cel cu cacao.

Trecem usor cu furculita prin el sa-i dam un model dupa care il dam la cuptor pentru 40 min la foc mic. Eu am pus fructele deasupra pentru a nu se lasa la fund dar au ramas cu totul la suprafata. Din ingredientele de mai sus mi-a iesit un chec mare dar se pot face doi mai mici in forme separate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos cu nuci, stafide si rahat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tarta cu crema si amaretti

Postat de Geanina87

Tarta cu crema si amaretti

Intr-un bol mai mare framantam un aluat cu toate ingredientele de mai sus,apoi il punem in folie de plastic si il dam la rece pentru o jumatate de ora.Dupa ce sta la rece,scoatem aluatul si...

Citeste continuarea

Tort cu zmeura, mascarpone si ciocolata

Postat de gaby_d

Tort cu zmeura, mascarpone si ciocolata

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile spuma, cu un vf cutit sare. Cand sunt crescute in volum si compozitia spumoasa incepe sa adaugi, treptat, zaharul. Eu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.10.2013, 11:39
Foarte bun si aromat
la 17.10.2013, 11:43
Ce bine arata !
la 17.10.2013, 11:52
la 17.10.2013, 12:10
wow ce bn arata
la 17.10.2013, 12:17
Intotdeauna mi-au placut checurile tale

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking