Chec sah

Postat de eclerash in Dulciuri
24 Oct 2010 | 11903 vizualizari
Chec sah

trebuie sa va inarmati cu rabdare daca intentionati sa il faceti :)

Ingrediente

  • 8 oua
  • 400 g zahar
  • 500 g faina
  • 13 linguri apa
  • 1 pachet margarina 
  • 2 lamai
  • 1 l lapte
  • 100 g zahar pudra
  • 3 plicuri zahar vanilinat
  • 50 g cacao
  • 100 g ciocolata

Mod de preparare

Separam albusurile de gabenusuri.Pe cele dintai le batem pana devin spuma si apoi adaugam peste ele cele 2 cani de zahar ce a fost topit la foc  in 13 linguri de apa(il adaugam fierbinte!)astfel compozitia isi va dubla volumul.Incepem sa adaugam cate un galbenus continuand sa mixam compozitia,apoi adaugam si 2 cani de faina in ploaie in ploaie,iar la sfarsit zaharul vanilinat.Impartim compozitia in doua parti egale si pe una dintre ele o amestecam cu cacao.Punem compozitia alba si maro in tavi separate de chec si dam la cuptorul ce a fost incalzit in prealabil.

Intre timp ne apucam de creme.Vor fi 2 creme pe care le vom amesteca la un moment dat.

Crema 1:Laptele il fierbem si racit.Dupa ce s-a racit il punem pe aragaz cu 7 linguri de faina si 3 linguri de zahar si amestecam pana cand capata consistenta unei budinci.La sfarsit adaugam si coaja celor 2 lamai si lasam sa se raceasca.

Crema 2:Pachetul de margarina il frecam cu cele 100 g de zahar pudra si apoi adaugam sucul celor 2 lamai.

Cand crema 1 s-a racit in totalitate o amescam cu crema 2.

Acum vom incepe sa taiem checurile in fasii cu o latime de 2 cm (cum se vede si in foto) si punem cate o fasie alba si una maro,una alba si una maro avand grija ca intre ele sa punem crema,astfel recompunand checul.Il punem in folie alimentara pentru a patrunde crema intre fasii si astfel sa se lipeasca.Peste cateva ore indepartam folia si incepem sa il imbracam in aceiasi crema si deasupra putem pune ciocolata rasa sau nuca macinata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec sah" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Tiramisu clasic

Postat de panacris

Desert Tiramisu clasic

Se amestecă într-un vas gălbenuşurile cu zahărul pudră până ce se obține o cremă spumoasă. Albușurile se bat energic cu ½ linguriță de sare și ½...

Citeste continuarea

Desert bezele

Postat de Leontina_Costel1970

Desert bezele

Albusurile se lasa de seara la dezghetat ( le-am avut la congelator ), dupa ce s-au dezghetat, se pun intr-un castron mai inalt si incapator, se adauga sarea si incepem sa le mixam bine, cand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.10.2010, 18:36
place! 5 furcu!
la 24.10.2010, 18:38
imi place dar chiar k trebuie putintik rabdare
la 24.10.2010, 18:43
arata bestial ...cred ca e la fel de bun!
la 24.10.2010, 19:01
daca n-avem rabdare,ne dai tu??
la 24.10.2010, 19:21
va dau cu draga inima!
si da,este foarte bun mai ales ca aroma de lamaie il face putin acrisor si foarte aromat!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking