Chec savarina cu frisca si capsuni

Postat de RuxyRux in Dulciuri
19 Ian 2017 | 5088 vizualizari
Chec savarina cu frisca si capsuni

Frisca si capsuni, sirop de zahar si rom.... un chec prajiturica delicios! Sa va dau? Sa nu va dau? :))))) Si totusi va dau pentru ca va iubesc pe toti! :x :x :x    

Ingrediente

  • 100 ml lapte
  • 300 gr faina
  • un praf bun de sare
  • 2 linguri zahar pudra
  • 100 gr unt topit
  • vanilie
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 ou

Sirop:

  • 1 pahar de apa
  • 150 gr. zahar
  • esenta de rom( dupa gustul personal, mie imi place sa-l aromez mai mult)
  • vanilie

Decor:

  • gem de capsuni
  • frisca batuta
  • capsuni

Mod de preparare

Faina cernuta se  pune intr-un vas, in mijloc se asaza drojdia, pe margine sarea, zaharul, untul moale, oul, vanilia, apoi se toarna laptele caldut si se framanta un aluat moale care se acopera cu o folie unsa cu ulei si se lasa la crescut undeva la caldura pana isi dubleaza volumul.

Cand a crescut se scoate pe o suprafata foarte usor infainata , se formeaza checul si se pune in tava de chec tapetata cu ulei.  Deasupra se pune din nou o folie unsa cu ulei. Aluatul se lasa la crescut pana ajunge in marginea formei.

Intre timp se prepara siropul:

Intr-un ibric se pune zaharul,  apoi aromele; vanilia, romul si se fierbe totul ( nu mult)pana ce se leaga si se obtine siropul. 

Checul se coace pana ce trece testul scobitorii, se scoate din cuptor si se lasa la racit complet.

Cand prajitura s-a racit se toarna siropul rece.

Checul va ramane in tava, astfel ca deasupra vom pune gemul de capsuni, frisca si desigur capsunile. E bine sa stea cateva ore la rece inainte de a-l aduce la masa.

Delicios!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec savarina cu frisca si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (45)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Postat de RuxyRux

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Preparam crema de lamaie. Punem laptele pe foc impreuna cu vanilia. Mixam intr-un vas de mixer ouale cu zaharul, apoi cu faina si cu 100 ml lapte din total. Turnam in laptele de pe foc...

Citeste continuarea

Cannoli siciliani

Postat de sufletista

Cannoli siciliani

Intr-un vas punem faina,cacao(eu am pus capuccino cu gust de ciocolata)sarea,cafea,zaharul si amestecam,facem o gaura in mijloc adaugam untura,oul,vinul,otetul. Framantam un aluat omogen si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.01.2017, 19:53
Ruxy ma omori retete minunate si fericiti cei care se pot bucura de asa bunatati
la 19.01.2017, 19:56
Eu nu ma mai joc cu tine, ca prea multe bunatati ne aduci!
la 19.01.2017, 19:57
Ne-ai rasfatat numai cu bunatati!
la 19.01.2017, 19:58
Vai Adele ))...ei, nici chiar asa ....cred ca prea-i rasfat sa stii...si-o sa mai punem rasfatul in cui ))) Te pup cu mare drag...si-ti multumesc de prezenta placuta si dulce!
la 19.01.2017, 19:59
Hai Rocsicuta...ca si la tine-s numai bunatati delicioase ...te imbratisez cu drag...si-ti multumesc!

Vezi toate comentariile (45)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking