Ingrediente
- 100 ml lapte
- 300 gr faina
- un praf bun de sare
- 2 linguri zahar pudra
- 100 gr unt topit
- vanilie
- 1 lingurita drojdie uscata
- 1 ou
Sirop:
- 1 pahar de apa
- 150 gr. zahar
- esenta de rom( dupa gustul personal, mie imi place sa-l aromez mai mult)
- vanilie
Decor:
- gem de capsuni
- frisca batuta
- capsuni
Mod de preparare
Faina cernuta se pune intr-un vas, in mijloc se asaza drojdia, pe margine sarea, zaharul, untul moale, oul, vanilia, apoi se toarna laptele caldut si se framanta un aluat moale care se acopera cu o folie unsa cu ulei si se lasa la crescut undeva la caldura pana isi dubleaza volumul.
Cand a crescut se scoate pe o suprafata foarte usor infainata , se formeaza checul si se pune in tava de chec tapetata cu ulei. Deasupra se pune din nou o folie unsa cu ulei. Aluatul se lasa la crescut pana ajunge in marginea formei.
Intre timp se prepara siropul:
Intr-un ibric se pune zaharul, apoi aromele; vanilia, romul si se fierbe totul ( nu mult)pana ce se leaga si se obtine siropul.
Checul se coace pana ce trece testul scobitorii, se scoate din cuptor si se lasa la racit complet.
Cand prajitura s-a racit se toarna siropul rece.
Checul va ramane in tava, astfel ca deasupra vom pune gemul de capsuni, frisca si desigur capsunile. E bine sa stea cateva ore la rece inainte de a-l aduce la masa.
Delicios!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec savarina cu frisca si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (45)
|