Desert cozonac cu ciocolata si nuca

Postat de CameliaComan in Dulciuri
24 Dec 2018 | 3878 vizualizari
Desert cozonac cu ciocolata si nuca

Este prima ora cand pregatesc un cozonac ca acesta. Crema de ciocolata si nuci, este una dintre preferatele mele. Am luat reteta de la Jamila. Este un cozonac tare pufos, aromat si cu siguranta va fi foarte apreciat. Din aceasta cantitate mi-au iesit doi cozonaci. Unul mai mare si unul mai micut. Este foarte important ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Inainte sa il scoateti din forma, trebuie sa va asigurati ca s-a racit complet. Eu deja m-am servit dintr-un cozonacel. L-am servit alaturi de o cana cu lapte si a fost cel mai delicios cozonac pe care l-am mancat.

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 500 ml lapte
  • 300 g zahar
  • 200 g nuca maruntita
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 200 g unt moale
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g drojdie proaspata sau 20 g uscata drojdie uscata
  • 10 galbenusuri
  • 2 linguri crema de ciocolata (eu am folosit Nutella)
  • esenta de vanilie
  • coaja de la o lamaie

Mod de preparare

Punem drojdia intr-un bol mai mare. Adaugam o lingura de zahar si putin lapte cald. Amestecam cu un tel. Adaugam si o lingura de faina. Amestecam usor. La nevoie mai adaugam putin lapte. Lasam sa creasca la loc caldut pentru 15 minute.

Intre timp cernem faina. Adaugam drojdia crescuta, galbenusurile, zaharul, esenta de vanilie si coaja de la lamaie. Punem putin cate putin lapte si framantam. Adaugam treptat untul si framantam pana incorporam tot untul. Trebuie sa avem la final un aluat moale si putin lipicios. Acoperim bolul cu folie si lasam aluatul sa creasca la loc caldut pentru o ora, sau pana cand si-a dublat volumul. Cand aluatul este aproape gata, ne apucam de umplutura. Punem nuca intr-un bol mai mare. Topim ciocolata pe baie de aburi si apoi o adaugam peste nuca impreuna cu crema de nutella. Amestecam bine. 

Ne ungem mainile cu putin ulei si luam bucati de aluat de aproape 80 de g. Le aplatizam si apoi adaugam putina umplutura. Le inchidem si formam din nou o bila. Le asezam intr-o tava pentru guguluf. Punem un rand de bilute si mai punem unul in mijloc.  Acoperim cozonacul cu o folie si le lasam 20 de minute sa creasca. Le ungem cu galbenus de ou batut si presaram putina nuca deasupra. Introiducem tava in cuptorul preincalzit la 170 de grade, si il coacem timp de 40 - 50 de minute. Il lasam sa se raceasca aproximativ o ora, iar apoi putem sa il scoatem din forma si sa il feliem frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac cu ciocolata si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cozonac cu untura in aluat

Postat de merisor67

Desert cozonac cu untura in aluat

Ca la orice aluat de cozonac, toate ingredientele trebuie ținute la temperatura camerei, cam cu 1-2 ore înainte de a le folosi. Făina se cerne de două ori pentru a o aera. La mijlocul...

Citeste continuarea

Desert cornuri cu rahat si ciocolata

Postat de lucy2002

Desert cornuri cu rahat si ciocolata

Cernem faina intr-un bol. Facem o adancitura in mijlocul fainii si punem drojdia cu doua linguri de zahar.( lasam 10 minute sa se activeze) Ouale le batem bine cu sare (2 lingurite de sare)...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.12.2018, 10:24
Fain cozonăcel! Cu ciocolată n-am încercat încă...
la 24.12.2018, 10:48
Minunat!
la 24.12.2018, 10:58
O frumusețe de cozonac
la 24.12.2018, 11:13
Bravo, ti-a iesit foarte frumos! Sarbatori fericite!
la 24.12.2018, 11:29

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking