Chec simplu cu cireșe

Postat de LadyCrs in Dulciuri
13 Mai 2012 | 4582 vizualizari
Chec simplu cu cireșe

Ingrediente

  • 8 linguri de făină
  • 8 linguri de zahăr
  • 8 linguri de ulei
  • un praf de copt
  • un zahăr vanilat
  • esența de lămâie
  • coajă de lămâie
  • 4 ouă
  • cireșe
  • un praf de sare

Mod de preparare

Batem albușurile spumă cu un praf de sare după care adăugăm zahărul și zahărul vanilat și mixăm până ce obținem bezeaua. Apoi adăugăm gălbenușurile și amestecăm ușor. Punem uleiul, amestecăm și apoi făina. Praful de copt îl stingem în puțin oțet și îl adăugăm în compoziție urmat de esență și coaja de lămâie. Ungem cu unt o tavă ( sau formă de chec) și o tapetăm cu făina. Turnăm compoziția și o dăm la cuptor pentru 10 minute, după care o scoatem și punem rapid cireșele pe care le-am spălat, le-am curățat de sâmburi și le-am scurs. Mai lăsăm la cuptor pentru 10, 15 minute, în funcție de cuptorul fiecăruia ( testăm cu scobitoare). Presărăm zahăr pudră și servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec simplu cu cireșe" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chec cu nuca de cocos, cirese si ciocolata

Postat de epurasha2bb

Chec cu nuca de cocos, cirese si ciocolata

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf usor de sare si cu zaharul. Se adauga apoi si galbenusrile frecate cu untul moale si iaurtul si apoi esenta de vanilie....

Citeste continuarea

Tort vesel de 1 iunie

Postat de rivka

Tort vesel de 1 iunie

Se imbraca o forma cu folie alimentara.Se incepe cu claditul tortului, se sfarama primul strat de chec cu mana si apoi se aplatizeaza putin cu ajutorul palmei curate. Se pune primul strat de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2012, 14:29
Super bun!
la 13.05.2012, 14:47
foarte bun
la 13.05.2012, 15:27
Ce bun e!
la 13.05.2012, 15:50
delicios
la 13.05.2012, 16:24
imi place

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking