Ingrediente
pentru 2 checuri mijlocii :
- 700 gr de caise
- 75 gr zahar pentru caramel
- 4 oua
- 150 gr unt moale
- 75 gr de zahar
- 1 pachetel de zahar vanilat
- 15 cl de lapte
- 300 gr de faina
- 1 lingura praf de copt
- fistic prajit pentru decorat
Mod de preparare
Incalziti cuptorul la 180 °C.
Intr-o tigaie puneti 75 gr zahar si faceti un caramel colorat.
Adaugati caisele taiate in 4 si le gatiti cam 5 minute .
In bolul robotului amestecam untul cu zaharul si zaharul vanilat.
Adaugam ouale treptat, apoi laptele si amestecam pana la omogenizare completa.
Punem faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam.
Ungeti formele de chec si puneti caisele (cu exteriorul in sus).
Caramelul ramas in tigaie l-am pus in compozitia aluatului.
Varsati compozitia peste caise si dati la cuptor pentru 35-40 minute.
Asteptati 5 minute inainte de a rasturna formele de chec. Nu ridicati formele de chec imediat.
Asteptarea de cateva minute va facilita dezlipirea caiselor.
Decorati cu fistic prajit st taiati-le felii.
Fellile de chec se servesc reci sau....caldute cu inghetata de vanilie.....un deliciu !
Pofta Buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec "Tatin" cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|