Chec trufas

Postat de naomy in Prajituri
25 Aug 2011 | 5146 vizualizari
Chec trufas

Este cel mai bun chec pe care la-m facut vreodata,probabil unde la-m inventat eu :)adevarul este ca imi place sa ma joc cu ingredientele si am si rabdarea necesara, ..rezultatul este ca a iesit atat de delicios si ciocolatos de nu-i poti rezista:).

Ingrediente

  • 180 gr faina
  • 150 gr zahar brun
  • 4 oua
  • 25 gr nuca macinata si prajita
  • 40 mil ulei masline
  • 2 linguri cacao
  • 50 mil suc ananas (compot)
  • 1 zahar vanilat
  • un vf cutit sare.
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri apa
  • 1 lingura nutela
  • PRNTRU ACOPERIT CHECUL
  • 100 gr  de Nutella
  • un plic de glazura DUO DE DR.OETKER.
 

Mod de preparare

Se separa ouale, galbenusurile se mixeaza cu zaharul brun si cel vanilat, pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam uleiul ,cacaua, apa si faina treptat. Lasam o lingura din faina deoparte pe care o amestecam cu praful de copt si stingem cu sucul de ananas. Se adauga la restul de compozitie si amestecam. Separat batem albusurile spuma cu sarea si turnam peste cealalta compozitie. Amestecam de jos in sus. Dupa ce s-a amestecat bine introducem si  nuca.

Pregatim tava de chec pe care o tapetam cu ulei si faina si turnam compozia. Peste compozitie facem 8-10 gaurele cu nutela (vezi imagine1) si se da la cuptor 30-40 min .

DECORUL CHECULUI

Am lasat Nutella la temperatura camerei (nu am incalzit-o pt ca era foarte cald ) apoi am folosit-o la acoperit checul in intregime, si l-am glazurat cu glazura DUO. Se lasa la frigider cam 1 ora (cine rezista:) )

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec trufas" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu morcov

Postat de caroline

Prajitura cu morcov

Punem intr-un bol zaharul impreuna cu ouale si mixam cu ajutorul unui mixer la viteza maxima  pana ce devin spuma si s-au deschis la culoare iar zaharul s-a topit .  Adaugam laptele,...

Citeste continuarea

Prajitura Pacatoasa Zmeura

Postat de Constelatialeu

Prajitura Pacatoasa Zmeura

Dezghetam albusurile, le scoatem de seara, din congelator. Albusurile impreuna cu praful de sare le mixam bine de tot pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.08.2011, 21:43
Din drag cu drag cate o felituta pt toti bucatarasii
la 25.08.2011, 21:56
am venit
la 25.08.2011, 22:01
ce frumos arata
la 25.08.2011, 22:14
si eu vreau chec ciocolatoos!
la 25.08.2011, 22:28
arata bine si sunt sigura ca e foarte bun..

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking