Ingrediente
- 200 g făină
- 150 g zahăr
- 100 g unt
- 125 ml lapte călduț
- două ouă
- 300 g coacăze ( eu am folosit coacăze roșii și negre din congelator pe care le-am dezghețat și le-am strecurat )
- 50 g portocale confiate
- o linguriță cu pudră de anason
- o jumătate de linguriță cu praf de copt
- o jumătate de linguriță cu bicarbonat
- un praf de sare
- un plic cu zahăr vanilat
Mod de preparare
Mixam untul moale impreuna cu zaharul și adaugam ouale treptat. Apoi adaugam zaharul vanilat, praful de sare și pudra de anason.
In continuare adaugam jumatate din cantitatea de faina, mixam, dupa care adaugam jumatate din cantitatea de lapte calduț.
Omogenizam, apoi adaugam restul de faina, praful de copt și bicarbonatul, apoi restul de lapte și mixam crescand treptat viteza.
Eu am folosit o tava rotunda pentru checuri pe care am uns-o cu unt din abundența. Daca folosiți o tava dreptunghiulara puteți s-o tapetați cu hartie de copt.
Turnați in tava jumatate din compoziție, apoi jumatate din cantitatea de coacaze și portocale confiate, apoi cealalta jumatate din compoziție și restul de fructe.
Introduceți tava in cuptorul preincalzit și coaceți checul timp de 50 de minute - o ora la 180 de grade. Faceți testul cu scobitoarea.
Lasați checul sa se raceasca in tava, iar intre timp pregatiți ganache-ul de ciocolata din 70 de grame ciocolata cu un conținut mare de cacao și 50 ml smantana lichida. Le omogenizați pe bain-marie apoi adaugați o lingurița cu unt și amestecați inca puțin pentru a-l incorpora. Scoateți checul din tava și ornați.
Noi n-am așteptat ca sa se raceasca prea bine, pentru ca suntem pofticioși, nu alta. :)
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec umed cu coacăze și ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|