Chec umed cu coacăze și ciocolată

Postat de CulinaryRainbow in Prajituri
30 Mar 2015 | 2952 vizualizari
Chec umed cu coacăze și ciocolată

Recunosc! Nu sunt cel mai mare fan al checurilor pentru ca nu-mi plac prajiturile seci, dar acest chec este minunat. Este umed dar și pufos, are o aroma placuta de anason și este plin de coacaze. Unde mai pui ca este acoperit cu un strat generos de ciocolata. prepara rapid și se consuma la fel de repede. :) Nu e nici multa munca cu el, deci e perfect!

Ingrediente

  • 200 g făină
  • 150 g zahăr
  • 100 g unt
  • 125 ml lapte călduț
  • două ouă
  • 300 g coacăze ( eu am folosit coacăze roșii și negre din congelator pe care le-am dezghețat și le-am strecurat )
  • 50 g portocale confiate
  • o linguriță cu pudră de anason
  • o jumătate de linguriță cu praf de copt
  • o jumătate de linguriță cu bicarbonat
  • un praf de sare
  • un plic cu zahăr vanilat

Mod de preparare

Mixam untul moale impreuna cu zaharul și adaugam ouale treptat. Apoi adaugam zaharul vanilat, praful de sare și pudra de anason.

In continuare adaugam jumatate din cantitatea de faina, mixam, dupa care adaugam jumatate din cantitatea de lapte calduț.

Omogenizam, apoi adaugam restul de faina, praful de copt și bicarbonatul, apoi restul de lapte și mixam crescand treptat viteza.

Eu am folosit o tava rotunda pentru checuri pe care am uns-o cu unt din abundența. Daca folosiți o tava dreptunghiulara puteți s-o tapetați cu hartie de copt.

Turnați in tava jumatate din compoziție, apoi jumatate din cantitatea de coacaze și portocale confiate, apoi cealalta jumatate din compoziție și restul de fructe.

Introduceți tava in cuptorul preincalzit și coaceți checul timp de 50 de minute - o ora la 180 de grade. Faceți testul cu scobitoarea.

Lasați checul sa se raceasca in tava, iar intre timp pregatiți ganache-ul de ciocolata din 70 de grame ciocolata cu un conținut mare de cacao și 50 ml smantana lichida. Le omogenizați pe bain-marie apoi adaugați o lingurița cu unt și amestecați inca puțin pentru a-l incorpora. Scoateți checul din tava și ornați.

Noi n-am așteptat ca sa se raceasca prea bine, pentru ca suntem pofticioși, nu alta. :)

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec umed cu coacăze și ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura Nely

Postat de Dea_Dea

Desert prajitura Nely

Blat 1:  Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, se pun galbenusurile frecate cu ulei, faina amestecata cu praful de copt, iar la...

Citeste continuarea

Tarta cu cirese

Postat de aalliinnaa07

Tarta cu cirese

Intr-un castron amestecam faina cu sarea, apoi adaugam margarina si framantam pana cand compozitia devine nisipoasa. Intr-un bol se bate oul impreuna cu zeama de lamaie si apa si se adauga peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.03.2015, 11:50
la 30.03.2015, 11:53
bun bun
la 30.03.2015, 11:53
delicios!
la 30.03.2015, 11:58
la 30.03.2015, 15:22
Delicios si aratos

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking