Chec zebra

Postat de DanaModog in Prajituri
2 Ian 2015 | 3129 vizualizari
Chec zebra

Tot am vazut retete de chec zebra si mi se parea complicat si sofisticat pana am incercat si eu. Am fost foarte multumita si merge perfect cu o cana de ceai sau o ceasca de cafea intr-o zi friguroasa si nu numai.

Ingrediente

  • 1 cana si jumatate de lapte
  • 1 cana zahar
  • 2 cani faina
  • jumatate de cana de ulei
  • 4 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • coaja de la o lamaie

Mod de preparare

Intr-un bol am adaugat laptele, zaharul  si uleiul si am amestecat cu un tel. Am adaugat faina cu praful de copt incet in compozitie. Am impartit compozitia in 2 si in una am pus cacao iar in cealalta coaja de lamaie. Intr-o forma de cozonac tapetata am pus cate un polonic de compozitie cu cacao, unul cu lamaie si tot asa pana am adaugat toata compozitia.

Se lasa cam 60 de minute la cuptor si se verifica cu o scobitoare. Se lasa la racit inainte sa fie scos din tava.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec zebra" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (1)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert chec zebra cu portocale

Postat de Oana

Desert chec zebra cu portocale

Pentru inceput, separa albusurile de galbenusuri si bate albusurile cu putina sare pana se intaresc. Adauga apoi treptat zaharul, pana obtii o bezea. Separat, bate galbenusurile cu uleiul, cu...

Citeste continuarea

Desert chec marmorat

Postat de Oana

Desert chec marmorat

Separa galbenusurile de albusuri. Mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi adauga zaharul vanilat si treptat zaharul, mixand pana obtii o bezea Amesteca galbenusurile cu uleiul, pana devin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.01.2015, 21:10
Este foarte bun!

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking